Școală nouă într-o comună timișeană. Număr record de elevi pentru învățământul din mediul rural

1,5 milioane de lei pentru școala din Murani

Aproape 800 de elevi urmează cursuri la Lovrin, atât la Școala cu Clasele 0-VIII, cât și la Liceul Romulus Paraschivoiu. Este un număr record pentru învățământul din mediul rural, aici venind și copii din localitățile învecinate, mai ales că există și școală profesională cu specializarea ”mecanică-agricultură”.

Pentru noul an școlar, s-au făcut eforturi deosebite din partea autorităților locale, astfel încât accesul la educație să nu fie obstrucționat de probleme materiale. Cei mai privilegiați sunt elevii de la ”Școala Mică” (cea cu clasele 0-VIII), care au început cursurile într-o clădire nouă, dotată conform normelor europene, printr-o investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

CITEȘTE ȘI: Dan Negru: Cunosc dascăli umiliți zilnic de părinți revoltați / Spiru Haret avea dreptate: „Cum arată azi școala va arăta mâine țara”

”Nu au fost eforturi puține, dar s-a meritat. Ne bucurăm că am reușit să oferim condiții de studiu foarte bune și sper ca elevii să aibă rezultate remarcabile în noul an școlar. Educația este o prioritate în viziunea noastră”, spune primarul Marius Graur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *