Şcoală de 13 milioane de lei într-o comună timişeană

scoala giarmata 1

Comuna Giarmata va avea, în 1 iunie 2020, o şcoală modernă, realizată după standardele unităţilor şcolare din mediul urban.

CITEȘTE ȘI: Pensiile se majorează şi cu 1000 de lei de Mărţişor. Toate pensiile mărite se plătesc retroactiv din octombrie

La sediul primăriei, a fost semnat, astăzi, contractul pentru execuţia acestui obiectiv, a cărui valoare este de 13 milioane de lei.

Finanţarea va fi asigurată din bugetul local (7,5 milioane lei) şi de la Ministerul Dezvoltării, prin programul PNDL (5,5 milioane lei).
semnare contract giarmata

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru toți clienții RCS&RDS!

Şcoala va avea 16 săli de clasă, laboratoatre pentru diverse materii de predare (informatică, fizică, chimie etc.), grupuri sanitare, sală de sport şi cancelarii la fiecare etaj.

Realizarea acestei unităţi şcolare era o idee demarată încă în urmă cu 11 ani, însă amânată din lipsă de resurse financiare.

„Este un contract foarte important pentru comuna noastră. Giarmata se dezvoltă şi nu puteam să neglijăm infrastructura şcolară.

CITEȘTE ȘI: 3.125 lei, salariul mediu net în Timiș

Această şcoală va prelua aproximativ 400 de copii, iar eu estimez că, în următătorii doi-trei ani, numărul elevilor va ajunge la 1.000.

Sper să îi mulţumim atât pe copii, cât şi pe părinţi, iar anvergura noului obiectiv să atragă şi mai multă populaţie în Giarmata. Ştim că este nevoie şi de spaţii de locuit şi, de aceea, în a doua jumătate a acestui an, vom demara realizarea a 1.000 de apartamente”, a declarat Virgil Bunescu, primarul comunei Giarmata.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns