Şcoala a început fără probleme majore în judeţul Timiş

Şcoala a început fără probleme majore în judeţul Timiş

Şcoala a început în județul Timiș fără probleme majore, potrivit inspectorului școlar general Marin Popescu. Au fost respectate toate regulile impuse pentru buna desfășurare a procesului educațional, circuitele de intrare/ieșire au fost bine organizate, ușile și ferestrele deschise, mobilierul dezinfectat, iar unitățile de învățământ și-au adaptat orarul în așa fel încât să asigure fluxul elevilor la ore fără a se crea aglomerări la intrarea în școli.

Toate grădinițele și unitățile școlare au fost dotate cu produse de dezinfectare și materiale sanitare, însă s-a renunțat la măsurarea temperaturii elevilor. Nu au fost raportate cazuri de elevi sau de cadre didactice cu simptome care să ridice suspiciuni.

Din totalul elevilor timișeni care, potrivit scenariului în care se află unitatea de învățământ în care învață, ar fi putut participa fizic la ore, 945 au rămas acasă, din motive medicale, participând la procesul de instruire în sistem online.

În ceea ce privește dascălii care vor desfășura activități didactice în sistem online din cauza problemelor de sănătate, numărul acestora se ridică la aproape 200. Potrivit datelor furnizate de inspectoratul școlar, la nivelul județului Timiș, 167 de unități de învățământ își desfășoară activitatea în scenariul verde, 214 în cel galben și 210 în cel roșu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *