SCM Politehnica solicită rejucarea meciului cu CSM Bucureşti

Oficialii prim-divizionarei de pe semicerc SCM Politehnica Timişoara contestă o fază petrecută în ultimul minut de joc al partidei de pe teren propriu cu CSM Bucureşti, pierdută la limită, scor 18-19 (10-13), şi solicită Federaţiei Române de Handbal rejucarea celui de-al doilea act din seria cu formaţia din capitală contând pentru prima fază a play-off-ului.

Mai exact, reprezententaţii grupării alb-violete vor aplicarea regulii ultimelor 30 de secunde, ce a fost introdusă în urmă cu doi ani de forurile internaţionale.

Această prevedere menţionează acordarea aruncării de la şapte metri şi sancţionarea jucătorului cu descalificare, lucru care nu s-a întâmplat în meciul din sala „Constantin Jude”.

„După ce în ediţia trecută de campionat i-a fost refuzată o aruncare de la şapte metri în condiţii similare (pătrundere Simovici în ultimele secunde ale jocului de la Bucureşti, din 20 octombrie 2016), acum un nou episod de nedreptate este trăit de Timişoara handbalistică. CSM Bucureşti a încheiat învingătoare un meci în care nu s-au aplicat aceste prevederi, motiv pentru care considerăm că poate fi numită o victorie mincinoasă, obţinută cu largul concurs al arbitrilor de la acest joc, Claudiu Belean şi Valentin Călina, care nu s-au pus de acord în privinţa dictării sancţiunilor complete echipei aflate în culpă. Probabil doamna preşedinte a CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, om de excepţie atât din punct de vedere sportiv, cât şi moral, nu ar accepta ca secţiile acestui club să fie asociate cu mocirla unor cooperative sau cu obţinerea unor victorii şi trofee gestionate pe sub sau la masa arbitrilor. Trebuie să lăsăm rezultatele să fie ale sportivilor, fără vreo influenţă discutabilă din arbitraj sau neaplicarea regulamentelor. Rejucarea meciului ar fi cea mai bună soluţie, mai ales că şi CSM Bucureşti a trecut printr-o situaţie asemănătoare cu prilejul finalei Ligii Naţionale de anul trecut, când a fost evident dezavantajată în ultimele zeci de secunde ale jocului al doilea”, susţin oficialii echipei timişorene.

SCM Politehnica depune memoriu la Federaţia Română de Handbal şi menţionează că la faza din ultimul minut, în care Fenici a fost faultat de Onyejekwe, se impunea acordarea aruncării de la şapte metri pe lângă sancţionarea jucătorului care a comis faultul.

„Având în vedere importanţa acestui joc, vă rugăm să analizaţi şi să dispuneţi rejucarea meciului. Ca argument vin articolele 8-5, 8-6 și 8-10 (care descriu neregulile ce se pot sancţiona) şi regula 8-10d referitoare la descalificarea în ultimele 30 de secunde. Menţionăm că în campionatul Ungariei, pe o fază asemănătoare, în ultimele secunde, meciul dintre Tatabanya şi Pick Szeged s-a încheiat la egalitate, 18-18, Federaţia Maghiară de Handbal luând decizia ca meciul să se rejoace”, se arată în memoriul adresat oficialilor din Federaţia Română de Handbal.

Cei vizaţi sunt Doru Manea (preşedintele Comisiei de Observatori), Pavel Vasile (preşedintele Comisiei de Arbitri) şi Cristina Vărzaru (secretarul general al FRH).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns