SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, calificare ratată în Final 4 – Alpe Adria Cup

Echipa de baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara se desparte de Adem Mekić, jucător pe care l-a cedat în Croația, la KK Zadar.

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, calificare ratată în Final 4 – Alpe Adria Cup

Într-o sală „Constantin Jude” aproape plină, SCM OHMA Mozzart Bet Timisoara a câştigat meciul disputat miercuri seară cu echipa poloneză MKS Dabrowa Gornicza, scor 64-63, însă eşecul la şapte puncte suferit în manşa tur (93-86) a făcut ca elevii lui Dragan Petricevici să rateze calificarea la turneul final al competiţiei Alpe Adria Cup.

Şase victorii şi două înfrângeri este bilanţul formaţiei alb-violete la prima participare în întrecerea euro-regională menţionată, „leii” câştigând grupa din care au făcut parte şi avansând în sferturile de finală, unde au dat peste puternica grupare din oraşul situat în aproapiere de Katowice.

În returul de la Timişoara, scorul pe sferturi a fost 14-14, 14-18, 14-16, 22-15, gazdele reuşind să se impună graţie coşului marcat în ultimele secunde de americanul Eric McClellan. Igor Kesar a fost cel mai bun marcator al învingătoarei, cu 24 de puncte. La acest succes au mai contribuit Eric McClellan (9p), Adem Mekici (8p), Nikola Gajici (6p), Ilija Djokovici (5p), Laszlo Lazar (5p), Adam Mirkovici (4p) şi Alexandre Maticiuc (3p).

Edward Petrescu a jucat însă nu a marcat, în timp ce Robert Schipor, Cristian Mocriţchi şi Roland Stanciu nu au fost utilizaţi, rămânând pe bancă. Antonio Năsturescu nu a putut evolua din cauza unei accidentări.

„Atât s-a putut în acest sezon. Rămâne de văzut dacă și unde vom participa în sezonul următor în cupele europene. Echipa noastră trebuie să recupereze urgent încrederea pierdută în forțele proprii în ceea ce privește aruncările. Astăzi am avut o mulțime de aruncări deschide de trei puncte, cred că acolo există un blocaj. Se întâmplă și la case mai mari decât a noastră. Le-am spus jucătorilor în vestiar că va veni și ziua în care vom marca 15 aruncări de trei puncte într-un meci. Trebuie să păstrăm intensitatea și efervescența din apărare pe care le-am avut astăzi. Am început bine meciul, dar am întâlnit o echipă care, așa cum am spus, a fost favorită la calificare”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic.

CITEŞTE ŞI: Temperaturile au coborât până la -30 de grade noaptea trecută! Ce ne așteaptă în perioada următoare

„Îmi pare rău că nu ne-am calificat, am ratat prea multe aruncări. După înfrângerea dură suferită la Sibiu am arătat caracter și am învins o echipă poloneză foarte bună. Am arătat că putem să fim competitivi cu oricine. Această victorie ne va da încredere pentru următoarele meciuri din faza Top 10 a campionatului”, a spus, la rândul său, jucătorul Adem Mekic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *