Schimbaţi meniul, salvaţi primarii!

Trei primari din vestul ţării, găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Toată suflarea politică e focusată, în aceste zile, pe moţiunea de cenzură. Pică sau nu Guvernul Dăncilă? Este o întrebare întoarsă pe toate părţile, cu răspunsuri, de regulă, optimiste din partea fiecărei tabere, care şi-ar dori un deznodământ diferit: puterea, să fie respinsă moţiunea, opoziţia, să adune suficiente voturi pentru ca ea să treacă.

În mod paradoxal, esenţial nu este, în primul rând, dacă moţiunea va trece sau nu, ci modul în care se poziţionează taberele. Dacă în rândul opoziţiei nu există un curent unitar (unii, mai flămânzi, vor repede guvernarea, alţii, mai rezervaţi, ar mai aştepta un timp), la PSD remarcăm o mobilizare generală pentru ca moţiunea să pice.

De ce insistă social-democraţii pentru a rămâne la guvernare? În afara salvării Vioricăi Dăncilă de la decesul politic, nu prea există premise pentru un viitor optimist. Să presupunem că moţiunea nu trece şi că guvernul îşi duce mai departe crucea, continuând programul la care s-a angajat. Măsurile nu sunt proaste, mulţi români o duc mult mai bine, e un lucru evident, dar, cu toate astea, sunt destui care nu mai vor să audă de PSD.

Culmea, mulţi dintre aceştia fac parte chiar din categoria bugetarilor, unde privilegiile au fost mai mari decât în cele mai frumoase vise, dar, iată, fără efecte în plan electoral. Foarte mulţi au salarii şi pensii mărite, dar, paradoxal, nu simpatizează PSD. E un fapt extrem de ciudat, dar care arată clar că a continua, acum, cu măsurile bune pentru români nu mai aduce capital politic. PSD şi-a pierdut suflul, se află la capătul unui ciclu în care trebuie luată o pauză.

Degeaba a dat fripturi peste fripturi poporului, pentru că lumea s-a săturat de aceeaşi mâncare, chiar dacă bucatele nu sunt rele. Pur şi simplu, oamenii mai vor şi altceva, o salată, o legumă, o mâncare de post. Fireşte, acestea nu prea ţin multă vreme de foame, însă doar aşa lumea îşi va da seama ce bună era friptura.

PSD are nevoie urgentă de o perioadă de post, pentru a putea reveni la bucatele suculente şi aromate. E un lucru care se întâmplă cu toate partidele care au încheiat un ciclu şi trebuie să treacă la o altă etapă. A amâna perioada de post nu înseamnă altceva decât o prăbuşire dramatică şi abruptă, din care se va reveni mai greu la fripturile de altădată.

Iar primii care vor plăti pentru asta sunt primarii, la alegerile locale de anul viitor. Ei vor fi găsiţi vinovaţi de electorat pentru acelaşi meniu, fără nici o variaţie. Dacă PSD vrea să îi salveze, trebuie să schimbe mâncarea şi să treacă la felul următor cât mai repede.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Schimbaţi meniul, salvaţi primarii!

  1. Ce fotografie, pare o ilustrație din frația ghiulurilor mafioate.
    Pd, pln, psd, udmr stop furt!
    PUNCTUL 8 AL PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA

Lasă un răspuns