Schimbările Codului Rutier care intră în vigoare în 2020

masini 15

În anul 2020 vor intra în vigoare mai multe schimbări ale Codului Rutier, între acestea numărându-se necesitatea ca cei care vor să obțină permis de conducere să aibă cel puțin 10 clase, dar și obligativitatea ca persoanele în vârstă să facă controale medicale mai des.

CITEȘTE ȘI: Se elimină supraacciza la carburanți. Ce scăderi s-ar putea înregistra la benzină și motorină

Potrivit celor mai recente modificări ale Codului Rutier, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor realizează, gestionează şi pune la dispoziţia publicului o aplicaţie informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situaţia înmatriculării unui vehicul, precum şi motivul suspendării înmatriculării acestuia.

De altfel, din 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puțin 10 clase terminate, scrie Mediafax.

În plus, persoanele în vârstă care încă mai doresc să conducă pe drumurile publice vor fi obligați să facă mai des controlul medical.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și ca cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Schimbările Codului Rutier care intră în vigoare în 2020

  1. CEI CARE NU RESPECTA LEGEA IN CIRCULATIE SA FIE DUSI CU CAPU LA DOCTOR SI CEI CARE MERG REGULAMENTAR SA FIE LASATI IN PACE NU LA DOCTORASTA TREBUIE PUS IN APLICARE IN LEGE NU CE LEGE DATI VOI DE CICAT.SI CEI CARE NU RESPECTA LIMITA DE VITEZA PARCA SINT NEBUNI CE VEZI IN TRAFIC

Lasă un răspuns