Reguli noi în cimitirele din Timișoara

cimitir Timisoara

Consilierii locali timișoreni au aprobat noi caiete de sarcini pentru cimitirele din Calea Șagului, Rusu Șirianu și Calea Buziașului.

Astfel, pentru a asigura toate condiţiile necesare pentru prestarea serviciilor și activităţilor, concesionarul serviciilor de înhumare din cimitire trebuie să aibă angajate cu contract de muncă următoarele categorii de personal: administrator de cimitir, muncitori necalificaţi (gropari/ manipulatori de cadavre/îngrijitori curăţenie), îmbălsămător, casier, şofer, agenţi de pază (sau contract de prestări servicii de pază cu firmă specializată). Personalul de pază va interzice intrarea persoanelor în cimitire prin alte locuri decât pe porţile de acces.

În caiete sunt specificate anumite restricții, rezultate dintr-o realitate destul de tristă. Astfel, personalului cimitirului îi este interzis: să comercializeze orice obiect care este folosit pentru întreţinerea sau ornamentarea mormintelor (excepţie fac angajaţii de la magazinul de servicii funerare, dacă există); să-şi însuşească orice material sau obiect care provine de la locurile de înhumare a cărui drept de folosinţă a expirat; să solicite familiilor sau firmelor foloase necuvenite; să poarte o conversaţie indecentă sau să adopte o atitudine sau ţinută vestimentară indecentă în incinta cimitirelor pe timpul ceremoniilor de înhumare; să distrugă sau să degradeze mobilierul şi obiectele funerare; să degradeze sau să rupă florile şi coroanele de pe morminte; să scrie cuvinte obscene pe obiectele funerare; să depoziteze resturi sau gunoaie în alte locuri decât cele prevăzute; să depoziteze pământ, materiale sau alte obiecte pe mormintele vecine; să consume alcool, să cânte sau să asculte muzică în incinta cimitirelor. În caz de nerespectare a reglementărilor, concesionarii cimitirelor pot fi amendați și de poliția locală.

De asemenea, sunt prevăzute tarife clare pentru întreținerea mormintelor. Taxa de salubrizare a mormintelor (ridicare coroane, măturat) este de 75 de lei, igienizarea cavoului (curățire și văruire) – 55 de lei; taxa de curățenie ocazională a locului de veci (serviciul se va presta doar la cererea scrisă a deţinătorului locului de veci şi taxa se va încasa de concesionar) – 50 de lei; abonamentul anual de întreținere a locului de veci (doar la cererea scrisă a deținătorului) – 130 de lei; taxa de utilități și eliminarea deșeurilor din cimitir – 18 lei/an/loc de veci.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns