Scene dramatice pe DN 6: Două persoane au murit, iar o alta este în stare gravă

Scene dramatice aseară pe DN 6 în judeţul Mehedinţi, suprinse în urma unui teribil accident de circulaţie. Un autotren încărcat cu peste 20 de tone de fier a scăpat de sub control după ce unul din pneuri a făcut explozie. Mastondontul a lovit un autoturism, apoi s-a răsturnat pe şosea şi a luat foc. Încercând să evite impactul, şoferul unei utilitare care venea din sens opus a reuşit să-l ocolească, dar nu a mai putut controla maşina şi a plonjat zeci de metri în gol într-o prăpastie. Doi oameni din autoutilitară au murit, iar un al treilea este în stare critică la spital, cu multiple fracturi şi traumatisme.

Accidentul s-a produs la 7 km de oraşul Orşova. Mastodontul era încărcat cu fier, plecase de la Reşiţa şi mergea către Slatina. În apropierea de viaductul Bahna, după ce ar fi intrat într-o groapă de pe carosabil, unul din pneurile autotrenului a făcut explozie. Şoferul nu a mai putut controla maşina, care a acroşat mai întâi un autoturism, al cărui şofer a reuşit să evite printr-o minune impactul. „Sincer prea multe lucruri nu îmi amintesc. Ştiu că l-am văzut că venea spre mine şi mergea sinuos. Abia am reuşit să evit impactul, să evit să intre în mine. Doar m-a acroşat şi m-a şters, apoi am trecut de el, am văzut un nor de praf şi nu mai ştiu nimic. Bine că l-am ocolit că altfel eram şi eu poate ca oamenii de acolo, mort”, a declarat şoferul care a reuşit să evite impactul.

Apoi autotrenul s-a răstunat pe carosabil. Din sens opus venea autoutilitara în care se aflau trei oameni, doi bărbaţi şi o femeie. Şoferul acesteia a evitat impactul cu tirul, dar nu a mai putut controla maşina, care a rupt balustrada de pe marginea drumului, pe mai bine de zece metri şi a plonjat în gol în prăpastie. Între timp şi autotrenul luase foc, la câteva secunde după ce şoferul a reuşit să iasă din cabină. „Nu pot să vă spun prea multe. Nu ştiu sigur dacă am intrat într-o groapă, dar am făcut explozie pe un pneu. Nu am mai putut controla maşina şi m-am răsturnat. În rest nu mai ştiu nimic, pentru că au venit toate lucrurile din cabină peste mine. Abia am reuşit să ies şi maşina a luat foc. De ceilalţi nu ştiu nimic, nici nu ştiam că au căzut în prăpastie. Mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă”, a declarat şoferului autotrenului răsturnat.

Poliţiştii au demarat o anchetă la locul accidentului. „Pe DN 6, în dreptul viaductului Bahna a avut loc un accident de circulaţie, în care au fost implicate trei autovehicule şi din care a rezultat decesul a două persoane. Unul dintre autovehicule a ieşit în afara părţii carosabile şi a plonjat în gol aproximativ 50 de metri. Continuăm cercetările pentru s stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier”, a declarat Mădălina Viziru – purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Deşi maşina a plonjat zeci de metri în gol, ca prin minune una dintre persoanele din autoutilitară a scăpat cu viaţă. Pentru ceilalţi doi, un bărbat şi o femeie, medicii nu au mai putut face nimic. „Pompierii au fost solicitaţi şi au intervenit pentru descarcerare a trei victime. Două dintre acestea erau decedate, iar cea de-a treia a fost predată Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat Raluca Târcă – purtătorul de cuvânt ISU Mehedinţi.

Şoferul autotrenului a scăpat nevătămat, dar bărbatul aflat în autoutilitară este în stare gravă la spital, cu multiple traumatisme şi fracturi, inclusiv la cap. Din cauza loviturilor la cap el este în comă şi va fi transferat către o clinică de neurochirurgie din ţară, cel mai probabil la Craiova.

radioresita.ro

1 Comments
pet 10/12/2016
camionul de ot avea 33 tone de fiet si camionul nu a luat foc din impact ci soferul i a dat foc ,probabil avea alt card sau era pe magnet