SCANDALOS! Rectorul Pirtea are venituri nesimțite, dar se leagă de pensiile parlamentarilor

Rectorul Marilen Pirtea a lansat o scrisoare deschisă, în care condamnă faptul că parlamentarii și-au votat pensii speciale. La prima vedere, demersul său este unul absolut firesc, având în vedere măsura total lipsită de etică pe care au luat-o aleșii noștri.

Ca efect mediatic, este de așteptat ca Marilen Pirtea să dea o lovitură de imagine, câștigând simpatia cetățenilor simpli și nevoiași, care nu beneficiază de drepturi speciale, precum parlamentarii.

Moare rectorul Universității de Vest de grija acestor cetățeni? Nici vorbă, în realitate având de-a face cu un exercițiu de imagine făcut de o persoană cu avantaje chiar superioare celor parlamentarilor. Pirtea vorbește de pensii de lux, care pot ajunge și până la 4.600 de lei, dar omite să precizeze că el are un salariu de cinci ori mai mare decât al unui parlamentar: 5.500 de euro!

Ca și parlamentarii, și rectorul UVT este plătit tot din bani publici, așa că nu vedem de ce am huli pensiile deputaților și senatorilor și am aplauda veniturile mult mai nesimțite ale lui Marilen Pirtea.

Chiar și soția rectorului are venituri superioare celor ale parlamentarilor, angajată la o instituție de utilitate publică, ADR Vest, unde a încasat în 2013 peste 147.00 de lei.

Asta înseamnă că, lunar, familia Pirtea câștigă peste 8.000 de euro, așa explicându-se averea uriașă acumulată până la vârsta de 40 de ani: o casă de 186 de metri pătrați în Timișoara, două apartamente în Timișoara, un teren în Timișoara, un teren în Giarmata, un BMW X1 din anul 2013, active și plasamente de 275.000 de lei și 85.000 de euro, dar și datorii de 26.000 de euro.

Cu asemenea salariu, și pensia lui Marilen Pirtea va fi infinIt mai mare decât a tuturor parlamentarilor, indiferent de numărul mandatelor. În aceste condiții, este rectorul Pirtea unul dintre cei îndreptățiți să fie scandalizați de pensiile parlamentarilor? Evident că nu, iar scrisoarea deschisă este una dintre cele mai ipocrite provocări din ultima vreme.

9 Comments
ioan 18/11/2018
Clasificarea sefilor: litle Boss,big Boss,Scandalos ,Scarboss...!
nea fane 13/11/2018
nu-l cunosc pe rectorul Pirtea. (e diferenta de varsta.eu am 80 ani)dar....salariile CADRELOR DIDACTICE sunt stabilite de parlamentari ,NU de dascali! pensiile ,la fel .nu sunt stabilite de PENSIONARI.tot de parlamentari. asa ca lasati-l pe Pirtea si breasla lui.
Mihai A. 05/10/2016
Da, s-a văzut cum formează dopmnul rector generații: în spiritul doctoratului plagiat al lui Kovesi...
Mihai 19/10/2015
Cine nu cunoaste, sa nu isi scrie parerea degeaba. Toti universitarii au norma didactica, adica o leafa fixa si mai pot castiga proiecte de cercetare in sistem competitional - inclusiv international. Asta e un venit in functie de performante, perfect legal, dar inconstant. Daca d-l rector are performante in cercetare poate avea aceste bani fara probleme ... Nu este singurul.
Cititor Renasterea 01/09/2015
Josnic articol - de ce coborati stacheta ziarului?
Iancu 25/06/2015
Sustin scrisoarea deschisa data de Dul Rector.Castigul mentionat in prezentul articol pentru Dul Rector cred ca este justificat,la un asemenea castig trebuie sa se ajunga in tara noastra.
Mihai 25/06/2015
Doru, dar "domnul profesor" nu e la o firma privata, sa castige atatea mii de euro cate ii da patronul. Nu poti sa iei 5.500 de euro de la stat, in conditiile in care milioane de romani au salarii sub 1.500 de lei net.
Doru 25/06/2015
E o diferenta, d-ul profesor formeaza generatii,parlamentarii distrug generatii. E vorba de pensii nemeritate si nu de salarii cistigate pe merit.