Rectorul Marilen Pirtea a lansat o scrisoare deschisă, în care condamnă faptul că parlamentarii și-au votat pensii speciale. La prima vedere, demersul său este unul absolut firesc, având în vedere măsura total lipsită de etică pe care au luat-o aleșii noștri.
Ca efect mediatic, este de așteptat ca Marilen Pirtea să dea o lovitură de imagine, câștigând simpatia cetățenilor simpli și nevoiași, care nu beneficiază de drepturi speciale, precum parlamentarii.
Moare rectorul Universității de Vest de grija acestor cetățeni? Nici vorbă, în realitate având de-a face cu un exercițiu de imagine făcut de o persoană cu avantaje chiar superioare celor parlamentarilor. Pirtea vorbește de pensii de lux, care pot ajunge și până la 4.600 de lei, dar omite să precizeze că el are un salariu de cinci ori mai mare decât al unui parlamentar: 5.500 de euro!
Ca și parlamentarii, și rectorul UVT este plătit tot din bani publici, așa că nu vedem de ce am huli pensiile deputaților și senatorilor și am aplauda veniturile mult mai nesimțite ale lui Marilen Pirtea.
Chiar și soția rectorului are venituri superioare celor ale parlamentarilor, angajată la o instituție de utilitate publică, ADR Vest, unde a încasat în 2013 peste 147.00 de lei.
Asta înseamnă că, lunar, familia Pirtea câștigă peste 8.000 de euro, așa explicându-se averea uriașă acumulată până la vârsta de 40 de ani: o casă de 186 de metri pătrați în Timișoara, două apartamente în Timișoara, un teren în Timișoara, un teren în Giarmata, un BMW X1 din anul 2013, active și plasamente de 275.000 de lei și 85.000 de euro, dar și datorii de 26.000 de euro.
Cu asemenea salariu, și pensia lui Marilen Pirtea va fi infinIt mai mare decât a tuturor parlamentarilor, indiferent de numărul mandatelor. În aceste condiții, este rectorul Pirtea unul dintre cei îndreptățiți să fie scandalizați de pensiile parlamentarilor? Evident că nu, iar scrisoarea deschisă este una dintre cele mai ipocrite provocări din ultima vreme.
E o diferenta, d-ul profesor formeaza generatii,parlamentarii distrug generatii. E vorba de pensii nemeritate si nu de salarii cistigate pe merit.
Doru, dar „domnul profesor” nu e la o firma privata, sa castige atatea mii de euro cate ii da patronul. Nu poti sa iei 5.500 de euro de la stat, in conditiile in care milioane de romani au salarii sub 1.500 de lei net.
Sustin scrisoarea deschisa data de Dul Rector.Castigul mentionat in prezentul
articol pentru Dul Rector cred ca este justificat,la un asemenea castig trebuie sa se
ajunga in tara noastra.
Josnic articol – de ce coborati stacheta ziarului?
Cine nu cunoaste, sa nu isi scrie parerea degeaba. Toti universitarii au norma didactica, adica o leafa fixa si mai pot castiga proiecte de cercetare in sistem competitional – inclusiv international. Asta e un venit in functie de performante, perfect legal, dar inconstant. Daca d-l rector are performante in cercetare poate avea aceste bani fara probleme … Nu este singurul.
Se vede ca nu ai lucrat in invatamant. Daca-ti faci treaba ca profesor si te ocupi si de administratie asa cum trebuie (in calitate de rector), nu mai ai timp de cercetare. „Ai nostri” au timp, adica apar cu numele pe diverse proiecte si lucrari, altii fac treaba, ei cu incasarile., in caz contrar vor numi pe altii care „inteleg cum merge treaba”. Si uite asa inainteaza Romania pe noi culmi de civilizatie si progres! Dar, sa fiu cinstit, ma bucur ca domnul rector critica parlamentarii si pensiile lor, macar se musca intre ei, pe vremea comunistilor (pe care-i imita la greu actualii nomenclaturisti) asta nu era voie, erau toti „strans uniti in jurul partidului”.
Da, s-a văzut cum formează dopmnul rector generații: în spiritul doctoratului plagiat al lui Kovesi…
nu-l cunosc pe rectorul Pirtea. (e diferenta de varsta.eu am 80 ani)dar….salariile CADRELOR DIDACTICE sunt stabilite de parlamentari ,NU de dascali! pensiile ,la fel .nu sunt stabilite de PENSIONARI.tot de parlamentari. asa ca lasati-l pe Pirtea si breasla lui.
Clasificarea sefilor: litle Boss,big Boss,Scandalos ,Scarboss…!