SCANDALOS! Grâul bănăţenilor e la preţ derizoriu, iar samsarii plănuiesc să-l mai micşoreze

Acum, când treieratul este în toi, preţul grâului timişean e slăbuţ, de 52 – 53 de bani pe kilogram, dacă e panificabil, şi 48 – 50 de bani pentru cel furajer. Nimic nou sub soare, e ceva obişnuit ca în perioada recoltării achizitorii să fie strânşi la pungă. Zvonurile vehiculate pe piaţă nu sunt, însă, cele mai plăcute pentru urechile fermierilor.

Potrivit lui Nicolae Oprea, secretarul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş, umblă vestea că traderii de cereale s-au înţeles în mod mârşav şi chiar de săptămâna viitoare vor micşora preţurile undeva în jurul a 50 de bani pentru grâul bun de făcut pâine şi doar 44 – 46 de bani pentru cel de nutreţ.

„Astfel de lucruri se aud, nu rămân ascunse. În plus, a intervenit din nou o departajare ticăloasă, practicată de samsari, între grâul panificabil şi cel aşa-zis furajer. Ei consideră panificabil doar grâul cu indicele hectolitric 75, ceea ce nu în toate cazurile este adevărat. Din păcate, în timp ce marii achizitori fac înţelegeri, agricultorii nu reuşesc să se unească”, susţine Nicolae Oprea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
cotty 12 iulie 2016
Oare cum este posibil ca un kilogram de grau sa coste tot atat cat platesti pentru un covrig ?!?