Scandal la o şcoală de lângă Timișoara!

scoala remetea

La şcoala generală din Remetea Mare există o situaţie tensionată, care nu pune nicidecum unitatea într-o situaţie favorabilă.

Un conflict între directoarea şcolii, Mihaela Cepeha, şi fosta lideră de sindicat, învăţătoarea Corina Izbaşa, a escaladat, depăşind cu mult limitele unor simple neînţelegeri şi luând o amploare de neimaginat.

Atât de intense sunt presiunile, încât Aura Danielescu, inspectorul general-şcolar al judeţului Timiş, a declarat că, de mai bine de un an, aproape zilnic aude de scandalul de la Remetea Mare.

Controale peste controale

Învăţătoarea Corina Izbaşa spune că, la început, a avut unele discuţii în contradictoriu cu directoarea, fapt pentru care s-a trecut la „execuţia” dumneaei.

„M-am săturat de tortura psihică la care sunt supusă. Doamna directoare pune mereu presiune pe mine, mă stresează tot timpul şi nu pot lucra în linişte”, se plânge Corina Izbaşa.

Ea a făcut demersuri atât la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, cât şi la Ministerul Educaţiei.

În urma reclamaţiilor depuse, la şcoala din Remetea Mare a sosit chiar şi Corpul de control al ministerului, iar raportul nu este tocmai favorabil doamnei directoare.

Tocmai de aceea, învăţătoarea nu înţelege de ce Mihaela Cepeha a primit calificativul „foarte bine”, care i-a permis să rămână în funcţia de directoare.

Aici, crede învăţătoarea că ar fi cheia problemei.

Controlul de la minister a fost realizat în luna ianuarie, iar raportul a venit de-abia în septembrie, după îndelungi demersuri şi amânări.

Corina Izbaşa este convinsă că nu s-a trimis raportul până când directoarea a putut primi calificativul „foarte bine”, care să o menţină pe post.

După remiterea raportului, fapta era consumată şi inspectoratul nu mai putea lua măsuri.

În plus, învăţătoarea acuză şi consiliul de administraţie al şcolii, care a refuzat să realizeze cercetarea disciplinară a directoarei, aşa cum ceruse Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ)Timiş.

Încercări de aplanare

Directoarea Mihaela Cepeha crede că situaţia învăţătoarei este singulară şi că şcoala nu merită să iasă în faţă prin astfel de scandaluri.

„Eu încerc să îmi văd de treabă, nu ştiu ce probleme tot invocă doamna Izbaşa.

Nici nu am văzut raportul corpului de control.

Nu vreau să intru în mai multe detalii, chiar acum avem o altă monitorizare la şcoală.

Cred că cei de la inspectorat sunt mult mai în măsură să ofere amănunte”, a declarat Mihaela Cepeha.

Proceduri nerespectate

Aura Danielescu, şefa inspectoratului şcolar e sătulă până peste cap de ceea ce se întâmplă la Remetea Mare.

În opinia sa, scandalul a izbucnit pentru că învăţătoarea şi directoarea au dus în şcoală probleme personale, ajungându-se la lucruri care scapă de sub control.

„Nu trebuia să ajungă în interiorul organizaţiei problemele lor personale. Suferă copiii, suferă şi şcoala, nu este normal.

De mai bine de un an, noi, inspectoratul, în calitate de mediator, ne chinuim să lămurim persoanele în cauză să lase la o parte orgoliile.

Doamna directoare i-a cerut scuze doamnei Izbaşa chiar în faţa mea, dar dumneaei nu a acceptat.

Nu ştiu ce mai doreşte, nici cât de grave i se par lucrurile, dar noi am făcut verificări.

A fost şi corpul de control, s-au găsit parţial erori, dar trebuie să vă spun că astfel de erori procedurale sunt întâlnite în toate unităţile.

Nu stăm rău la acest capitiol, stăm foarte rău.

Am dispus să se ia măsuri”, spune Aura Danielescu.

Directoarea şcolii din Remetea Mare a făcut paşi în acest sens, susţine inspectoarea-şefă, care chiar apreciază încercările de aplanare a conflictului.

Nu s-ar pune nicidecum problema suspendării Mihaelei Cepeha din funcţie, pentru că faptele sunt prescrise: „Am vorbit şi cu juristul nostru. Doamna directoare ar câştiga în instanţă în secunda doi, dacă am face aşa ceva”.

Deşi nu are o părere proastă despre activitatea directoarei, Aura Danielescu spune că s-a făcut o mare greşeală în momentul în care consiliul de administraţie al şcolii din Remetea Mare a refuzat s-o cerceteze disciplinar pe doamna Cepeha, aşa cum s-a solicitat de la inspectorat.

„Nu e neapărat vina directoarei, pentru că ea nici nu avea drept de vot, dar cercetarea disciplinară trebuia efectuată. Nu conta cum ar fi ieşit, trebuia făcută. Acum, nu mai putem face nimic. Stăm şi discutăm tot timpul despre Remetea Mare”, spune doamna Danielescu, care face „şcoală după şcoală” cu acest caz de poveste.

 

abonamente noiembrie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Scandal la o şcoală de lângă Timișoara!

  1. N-ar fi rau sa faceti un control amanuntit si sa luati „pulsul” colectivului de dascali de la liceul din Recas. Nu e departe de Remetea Mare. Si acolo este un cuib care face legea, indiferent de opinia ministerului si a inspectoratului, si functioneaza legea „daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra”. Ia vedeti voi, ca si liceul din Recas sta pe un „butoi cu pulbere” si nu lipseste mult sa se cutremure ceva pe acolo. Ar fi pacat, pentru ca vor suferi elevii, care nu au nici o vina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *