Scandal în poliția din Timiș. Un șef de secție îi amenință, chiar și cu violența fizică, pe subalterni

politist
Cazul a fost făcut public, pe rețelele de socializare, de reprezentanții Europol Timiș. Aceștia au scris pe Facebook următorul mesaj:
„Un șef din IPJ Timiș își tratează subalternii similar cu modul în care erau tratați deținuții politic pe vremea comunismului. Amenințările, hărțuirile și chiar violența sunt nelipsite din comportamentul și limbajul acestui individ abject, (…), comisar de poliție, care este șeful Secție i(…) d in Timișoara. Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secției de  Poliție și ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular polițiștilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial și această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliția Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiș, iar lipsa de reacție și implicit lipsa unor sancțiuni au încurajat șefii să-și conducă oamenii prin teroare și dispreț! Poate vede și domnul ministru Bode ce s-a ales de această instituție, după ce în ultimii ani, atât în timpul mandatului lui Carmen Dan, cât și în mandatul lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru funcțiile de conducere, ci s-au menținut la nesfârșit împuternicirile pe criterii exclusiv politice. Așteptăm cu mare interes poziția oficială a MAI și a Poliției Române cu privire la sesizarea pe care am înaintat-o în cursul acestei zile, imediat după ce am aflat despre acest caz revoltător”.
politie scandal
Între timp a venit și reacția din partea IPJ Timiș. reprezentanții acestei instituții au comunicat că:
„Având în vedere informațiile care au apărut pe o rețea de socializare, cu privire la comportamentul unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timis, față de un polițist din subordinea sa, Compartimentul Relații Publice este abilitat sa comunice următoarele: Ofițerul de poliție și-a dat demisia din funcția de șef al Sectiei de Poliție, continuându-și activitatea pe o funcție de execuție din cadrul I.P.J Timi, Totodată Inspectorul Șef a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern în vederea analizării situației de fapt. In funcție de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse masuri în consecință”.
foto: arhivă

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Scandal în poliția din Timiș. Un șef de secție îi amenință, chiar și cu violența fizică, pe subalterni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *