Scade numărul de cazuri noi de coronavirus la nivel național. Arafat: nu a început relaxarea, efectele pot fi dramatice

aarafat

Raed Arafat, șeful GSU, a lansat un nou avertisment dur, după ce au apărut semnale că românii au început deja ,,relaxarea” normelor de protecție în fața virusului. ,,Până pe 15 mai nu se relaxează nimic, iar dacă acum nu respectăm restricțiile, efectele pot fi dramatice,” a afirmat Arafat, în  la Realitatea PLUS. 

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România, bilanț oficial. Noi cazuri în Timiș, care sunt cele mai recente cifre

,,Mesajul e clar: până pe 15 mai nu relaxăm nimc. Impresia unora că gata, am început relaxarea, poate avea efecte extrem de grave. Trebuie să înțelegem că nu ne permitem luxul de a reveni la ce a fost înainte și nici după introducerea măsurilor de relaxare graduală nu vom reveni complet la ceea ce era înainte. Trebuie să conviețuim cu virusul și asta va mai dura,” a afirmat Raed Arafat.

Șeful Grupului de Comunicare Strategică – GSU a afirmat că în acest moment responsabilitatea populației este la fel de mare ca și cea a autorităților.,,Dacă populația nu-și joacă rolul corect, situația se va agrava. Dacă nu respectăm regulile impuse, riscul de revenire este extrem. Oricum noi ne așteptăm la un nou val în toamnă, dar dacă nu respectăm regulile și ne purtăm imprudent, e posbil ca acesta să vina mai devreme. Riscăm să primim o lovitură de boomerang, ca virusul să revină în forță.”

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *