Sat invadat de reptile uriașe. Ce este „șarpele rău”, una dintre cele mai mari specii din Europa

Ciupercenii Vechi era până acum câteva zile o comună obișnuită din județul Dolj. Spunem era, pentru că în ultimele zile a fost invadată de șerpi care pot ajunge și la 2 metri lungime.

Oamenii se trezesc cu ei în case, curți și pe străzi. În disperare de cauză, au început să-i omoare pe unde îi găsesc.

Ziarul de Craiova scrie că reptilele își caută locuri de hibernare și tocmai de aceea au invadat curțile localnicilor. Șerpii își găsesc de obicei adăpost în fundațiile caselor, în beciuri sau în peșteri.

„Specia se numește Dolichopis Caspius sau șarpele rău și este unul dintre cei mai mari șerpi din Europa. Poate mușca dacă sunt prinși sau încolțiți, dar nu sunt veninoși.

Cel mai probabil caută loc de hibernare. Ei sunt prezenți în tot sudul țării, de-a lungul Dunării, și se hrănesc predominant cu rozătoare.

Cel mai simplu ar fi să îi scoată din casă, să îi prindă și să îi ducă înapoi în mediul lor”, a declarat dr. Alexandru Strugariu, președintele Grupului Herpetologic Moldavica.

Vestea proastă este că problema va persista, sunt de părere specialiștii. Specia este specifică pentru sudul țării, de-a lungul Dunării, scrie digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Sat invadat de reptile uriașe. Ce este „șarpele rău”, una dintre cele mai mari specii din Europa

  1. E o dilema, mai ales la tara: omoram serpii sau lasam soarecii si sobolanii sa se inmulteasca cu milioanele? Cred ca doctorul citat stie ce spune.

Lasă un răspuns