Şase dosare penale pentru şoferi bănățeni mari degustători de alcool

etilotest 2

Mai multe dosare penale au fost deschise de polițiștii cărășeni, printre care şase sunt pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Astfel, printre cei care au încălcat legea se numără un bărbat din Anina care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool, dar şi fără permis de conducere, fapt pentru care acum aşteaptă rezultatul cercetărilor.

Un alt exemplu ar fi incidentul rutier din apropierea localităţii Ilidia. „Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița efectuează cercetări cu privire la faptul că la ieșirea din localitatea Ilidia către Ciclova Română, un bărbat de 41 de ani, din Anina, ar fi ajuns cu mașina într-un șanț de marginea drumului, pe fondul consumului de alcool, la testarea etilotest rezultând o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a spus Alina Boieru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Din fericire, în urma evenimentului, nicio persoană nu a fost rănită, iar conducătorul auto a fost transportat la spital pentru prelevare mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ce prevede legislaţia rutieră

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie. Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

 

argument-cs.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns