Șarpe de aproape 2 metri, filmat în Bega, la Timișoara. A venit în căutarea „sirenelor” care au făcut baie dezbrăcate (video)

Șarpe de aproape 2 metri, filmat în Bega, la Timișoara. A venit în căutarea "sirenelor" care au făcut baie dezbrăcate (video)

Un șarpe lung de aproape 2 metri a fost filmat, joi, în apele Begăi, la Timișoara, în zona Podului Michelangelo.

Schimbările climatice – cum ar fi încălzirea rapidă a vremii în ultimele zile – deranjează și viețuitoarele. Reptilele, spre exemplu, au ajuns să invadeze zonele cu multă vegetație (parcurile cu iarba necosită, aviz Primăriei Timișoara) și apele.

La prima vedere, șerpii precum cel din imagini pot părea înfricoșători, pregătiți să atace, însă specialiștii ne asigură că nu e cazul să ne temem, pentru că sunt inofensivi.

CITEȘTE ȘI: Superfestival nu departe de Timișoara

”Schimbările climatice, dar mai ales căldura excesivă au făcut ca acești șerpi să iasă la suprafață. În mod normal, ei stau ascunși sub pământ, în scorburi. Sunt șerpi de casă, de baltă, cum le mai spunem, nu sunt periculoși, chiar dacă-i vedem mari. Se umflă ca să se apere, dar nu atacă omul și nu sunt veninoși”, a explicat un specialist.

La vederea șarpelui, câțiva trecători au glumit spunând că a venit în căutarea celor cinci „sirene” care, într-una din serile trecute, au lăsat inhibiția la o parte și, goale-pușcă, au făcut baie în Bega.

De acum încolo, nu știm dacă vor mai fi la fel de curajoase… 🙂

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *