Sărbătoare mare într-o comună timișeană, de azi și până duminică! Hari Mata Hari, cap de afiş

În perioada 10-12 august, în comuna timișeană Dudeștii Vechi va fi mare sărbătoare, iar muzica bună, dansul și distracția vor fi la ele acasă, gata să bucure publicul de toate vârstele.

„Anul acesta, cea mai mare comunitate de bulgari din România împlineşte 280 de ani şi, de aceea, primăria din Stár Bišnov a pregătit pentru oaspeţii săi trei zile de festival cu spectacole de soi, dar şi cu bucate tradiţionale.

Vă aşteptăm de vineri, 10 august, când vom deschide programul cu dansuri bulgăreşti şi muzică tradiţională, continuăm cu ziua de sâmbătă, plină de energie şi cover-uri pop rock. Duminică vom avea parte de recitalul trupei Direcţia 5 şi de o întâlnire, premieră în România, cu invitaţii noştri speciali din Bosnia şi Herţegovina, membrii formaţiei Hari Mata Hari.

Fiecare seară se va încheia cu câte un party dansant, cu DJ Zoltan Varga la butoane. Pentru copii va fi amenajat un parc de joacă, pentru toată lumea se vor găti bucate alese, iar concursurile cu premii vor fi, şi ele, la ordinea zilei. Accesul la acest eveniment este gratuit”, anunţă organizatorii Zilelor Comunei Dudeştii Vechi.

Programul de vineri va cuprinde un concert susţinut de Maria Munteanu, momente artistice cu membrii ansamblurilor de dansuri Vinga, Palucenka şi Slavijak şi un recital al minterpretului Nikolay Ivanov din Bulgaria.

Sâmbătă, va fi rândul Dorianei Talpeş, al celor de la Bios, al Oliverei Petcov, al lui Geo Gondaci din Germania şi a lui Milan Vasalic din Serbia să încânte publicul. Duminică, în ultima zi de sărbătoare dudeşteană, pe scenă vor urca cei de la Hari Mata Hari, cărora le vor urma Direcţia 5, The Weekend Bandits, Chronis Amanatidis (Grecia) şi Lyubomira Stoycheva (Spania), iar petrecerea cu dans din final va desăvârşi atmosfera plină de farmec a evenimentului.

În Banat, numele de Hari Mata Hari nu mai are nevoie de nici o prezentare. Solistul formației, Hajrudin (Hari) Varešanović a început să cânte la vârsta de șase ani, iar patru ani mai târziu a urcat pe scenă împreună cu trupa Omi. În 1979 a apărut alături de cei de la Zov, cu care a cântat piesa „Poletjela golubica sa Baščaršije”, iar ulterior a intrat în componenţa grupului Ambasadori.

În 1984, muzicianul a editat albumul solo „Zlatne Kočije”, iar un an mai a fondat trupa Hari Mata Hari. Discul scos în 1986 şi intitulat „Ne bi te odbranila ni cijela Jugoslavija” a fost votat cel mai bun material audio al anului.

De-a lungul timpului, îndrăgita formație bosniacă a vândut peste cinci milioane de albume, iar piesele ei se bucură în continuare de mare popularitate în întreg spaţiul ex-iugoslav. Hari Mata Hari a reprezentat Bosnia și Herțegovina la concursul Eurovision din 2006 care a avut loc la Atena.

Anul acesta, trupa va onora invitaţia bulgarilor din Dudeştii-Vechi, apartenenţi ai unei interesante minorităţi romano-catolice care s-a stabilit în România în 1738, întemeind aşezarea numită iniţial Beşenova Veche, Star Beshenov sau Stár Bišnov.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns