Şapte irakieni, descoperiţi la frontiera din vestul ţării, când încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi după un perete fals în remorca unui camion

Şapte cetăţeni irakieni solicitanţi de azil în România, între care doi copii, au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară prin Vama Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, aceştia fiind descoperiţi ascunşi în spatele unui perete fals din remorca unui camion.

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II au verificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un camion condus de un bulgar în vârstă de 35 de ani, însoţit de un conaţional de 32 de ani. Aceştia urmau să iasă din ţară, însă în urma controalelor efectuate în remorcă, poliţiştii au descoperit un perete fals, în spatele căruia se aflau patru bărbaţi, o femeie şi doi copii.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 8 şi 34 ani. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei”, se arată un comunicat remis, duminică, de Poliţia de Frontieră Arad.

Cei cinci irakieni adulţi sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei doi bulgari, pentru trafic de migranţi, scrie romaniatv.net.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns