Cel mai mare târg de carieră din Banat! Ce salarii oferă companiile prezente la Angajatori de TOP Timișoara

targ joburi

Ediția cu numărul 7 Angajatori de TOP Timișoara se va desfășura săptămâna viitoare, vineri și sâmbătă, pe 16-17 octombrie la Centrul Regional de Afaceri. La eveniment vor fi prezente 50 de companii, care vor oferi peste 2000 de oportunități de carieră.

Statisticile arată că majoritatea companiilor oferă o remunerație financiară în intervalul 400 € – 700 €, pachete de relocare, precum și beneficii neconvenționale precum organizarea de schimburi interculturale, existența unor spații de relaxare speciale pentru angajați, precum game rooms și biblioteci. Estimările companiilor în privinţa salarilor variază însă în funcţie de nivelul de experienţă. În plus, vizitatorii la târg au posibilitatea de a se înscrie la cele 19 conferințe și workshop-uri susținute de companii.

Beneficii salariale și non-salariale

Chiar dacă ofertele de job-uri se adresează candidaților cu pregătire în domenii diferite, pachetele salariale oferite de angajatorii care vor fi prezenți la Timișoara sunt atractive, indiferent de aria de activitate a companiei. În urma informațiilor primite din partea companiilor, a reieșit că majoritatea angajatorilor oferă o remunerație cuprinsă în intervalul 400 € – 700 €.

Astfel, cele mai numeroase pachete salariale se încadrează între 400-500 € (24%) si 500-700 € (24%), urmate de sumele încadrate între 300-400€ (18%). Există și poziții, în majoritatea lor dedicate candidaților senior-level, remunerate cu sume cuprinse între 700-1000€ (15%) și 1000-1500€ (12%), în timp ce salariile peste 1500 € sunt oferite de 9% dintre angajatori.

Estimările companiilor în privinţa salarilor variază în funcţie de nivelul de experienţă, iar aceste valori pot fi puternic influenţate de specializarea candidatului, rezultatele obţinute anterior, experienţă relevantă pe o poziţie anterioară, etc. Oportunitățile de carieră prezentate de companii întrec salariile medii din România și sunt deschise pentru orice nivel de carieră, atât pentru persoane senior-level cât și pentru cele entry-level.

În plus, companiile oferă și o serie de alte beneficii non-salariale. În urma rezultatelor studiului “Cei mai doriți angajatori 2015” a reieșit că principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidați să se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii şi posibilitatea de dezvoltare profesională. La această ediție, Angajatori de TOP Timișoara, aproximativ 61% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează. Acest aspect demonstrează tendința angajatorilor să recruteze candidați bine-pregătiți din toate zonele țării, dar să păstreze, concomitent, nivele salariale satisfăcătoare pentru angajații lor și în concordanță cu pregătirea și experiența acestora.

Beneficii neobișnuite oferite de companiile prezente la târg.

În afara beneficiilor multiple oferite de companii, în privința pachetelor salariale sau de relocare, există și angajatori care se axează pe alte metode prin care să mențină candidații satisfăcuți și motivați la job. Printre acestea se numără existența unor spații dedicate relaxării, precum game rooms și biblioteci. În plus, unele companii pun la dispoziția angajaților și metode neconvenționale precum biciclete, disponibile pentru utilizare de către angajați sau posibilități de dezvoltare profesională prin organizarea de workshop-uri sau cursuri în centrele din țară sau în străinătate.

Din experiența edițiilor anterioare, recrutorii și-au îndeplinit în proporții ridicate planurile de recrutare. Peste 35% dintre aceștia au declarat că au avansat discuții cu 20-50 de candidați, în timp ce 29% au fost impresionați de 10-20 de candidați, iar 29% dintre specialiștii HR au demarat discuții în vederea angajării cu mai puțin de 10 candidați prezenți la Angajatori de TOP Timișoara.

19 workshop-uri și conferințe la Angajatori de TOP Timișoara.

SkillShops: În cadrul acestor workshop-uri candidații pot afla sfaturile specialiștilor în recrutare, ce poziții sunt deschise în companii, dar vor avea posibilitatea să dezvolte și abilități importante, precum comunicare eficientă, tehnici de negociere și vânzare, munca în echipă, stiluri de leadership, orientarea către client, managementul timpului, metode de prioritizare și eficientizare, etc. Companii care susțin SkillShops la Angajatori de TOP Timișoara: Accenture (Employee Engagement at Accenture), Cargo-Partner (Career@Transport & Logistics), Valeo Lighting Injection (Lean production-implementation of SMED) Flex (Live Smarter), DB Schenker (Internship & Trainee Conference powered by DB Schenker), KPMG (Frica începutului de drum. Cum să te pregătești pentru contactul cu angajatorii și ce așteaptă ei de la tine).

TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informații despre ultimele noutăți și cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT. Companiile care vor susține TechLabs la Timișoara: ACI Worldwide ( Security Engineering Inside Hackers Perspective of security Engineers in software payments), Alcatel-Lucent (Visions of the Cloud), Atos IT (Canopy – the Atos Cloud), BearingPoint (Join the BearingPoint Spirit) Microsoft (Talent Development programs inside Microsoft), Continental (Trust is Good, Test is Better -Testarea în Automotive).

TechTalks: În cadrul acestor conferințe, specialiști din companiile prezente le vor prezenta participanților detalii despre ultimele tehnologii utilizate și cum funcționează acestea, dar și beneficiile și provocările întâlnite. Conferințele TechTalks de la Angajatori de TOP Timișoara sunt: Agile Estimating & Planning; Key influencers shaping the software industry în Timișoara.

Angajatori de TOP Timișoara va avea loc începând cu ora 10.00 la Centrul Regional de Afaceri între 16-17 octombrie, accesul fiind gratuit, în baza prezentării CV-ului Barcode. Detalii despre eveniment, companiile participante și programul workshop-urilor pot fi regăsite la secțiunea dedicată târgului pe www.hipo.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *