Șantiere din Timișoara, sursă de poluare. Amenzi de la poliția locală

praf pe santier

Timișoara este oricum un oraș năpădit de praf. În momentul în care pe unele șantiere nu se respectă normele de mediu, poluarea crește substanțial. Polițiștii locali au fost cu ochii pe cei care părăsesc șanteirele cu roțile mașinilor pline de noroi și le-au dat amenzi.

Polițiștii locali i-au luat în colimator pe cei care, persoane fizice şi juridice, execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri sau lucrări edilitar-gospodăreşti. Aceștia trebuie să respecte obligațiile pe care le au, conform HCL 159/2016, referitoare la Regulamentul privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări, pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, în cadrul patrulărilor efectuate dar și ca urmare a sesizărilor, au fost constatate și aplicate anul acesta tot atâtea sancțiuni pentru un număr de 114 persoane fizice și juridice care nu au respectat acest regulament.

Spre exemplu, zilele trecute, un conducător auto care a ieșit dintr-un șantier de pe str. Ștefan Procopie a fost sancționat deoarece a murdărit căile publice cu noroi și diverse materiale.

Situații de încălcare a actului normativ menționat au mai fost întâlnite în ultima perioadă pe străzi precum E. Gârleanu, Rapsodiei, Orăștie, Milos Cirneaski, Tiberiu, Timișan Pop, Ștefan cel Mare, Islaz, Pan Halipa, General Dragalina, Calistrat Higaș, Samuel Micu, Dragoș Vodă, Bobâlna, Mircea cel Bătrân.

” Reamintim că, printre altele, persoanele fizice și juridice care efectuează lucrări sunt obligate să nu depoziteze pământul rezultat din lucrările de construcţii pe un amplasament fără aprobarea emisă de serviciile de specialitate, să nu murdărească căile publice ca urmare a activităţilor de încărcare–descărcare a mijloacelor de transport, să nu preparare mortarele sau betoanele direct pe sol, să efectueze lucrări de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, să ia măsuri de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, să amenajeze căi de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, înainte de începerea construcţiilor pentru a preveni murdărirea străzilor, trotuarelor, la ieşirea din zona construibilă, să ia măsuri de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor ori utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier, să ia măsuri de asigurare a recipientelor de precolectare a deşeurilor menajere la punctele de lucru, organizările de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar–gospodăreşti, pentru personalul propriu etc. Sancțiunile prevăzute sunt de la 1000 –1500 lei pentru persoane fizice şi de la 1500-2500 lei pentru persoane juridice”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *