Sancțiuni și de 20.000 de lei pentru abandon de deșeuri, la Timișoara (video)

Sancțiuni drastice de 20.000 de lei fiecare pentru abandon de deșeuri, aplicate de polițiștii locali în ultima perioadă

Sancțiuni și de 20.000 de lei pentru abandon de deșeuri, la Timișoara (video)

Poliția Locală Timișoara a continuat, în ultimele luni, verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, fiind constatate mai multe situații de acest gen cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în diferite zone din oraș.

Astfel, o persoană a fost depistată abandonând resturi din locuință la intersecția străzilor Lidia cu Panselelor, alte două pe Romulus cu Grofșoreanu și pe Magnoliei cu J. Preyer.

În cazul celor care au abandonat cantități mai mari, sancțiunile au ajuns și la 20.000 de lei, conform OUG 92/2021, iar la celalalte câte 1000 lei, conform HCL 454/2017.

CITEȘTE ȘI: Cât primesc cetățenii din statele europene pentru a depăși criza. Ajutoare de miliarde de euro

Un alt cetățean, care a abandonat cu cantitate semnificativă de deșeuri în zona Parcului Civic – str. Patriarh Miron Cristea a fost sancționat tot cu 20.000 de lei, la fel și reprezentanții unui agent economic de pe str. Eliza Leonida Zamfirescu – zona Torontalului, deoarece nu au gestionat coresunzător deșeurile produse.

În ultimele luni, au fost aplicate de polițiștii locali 77 de sancțiuni pentru abandonarea de deșeuri și gestionarea necorepunzătoare a acestora.

Verificările polițiștilor locali continuă, reamintind totodată cetățenilor să evite să abandoneze deșeurile pe domeniul public deoarece sancțiunile sunt foarte mari, ajungând și până la 20.000 de lei, transmite Politia Locală Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *