Sancțiuni fără precedent în Spania după ce mii de părinți au încălcat regulile care au permis scoaterea din casă a copiilor după șase săptămâni

copii 20

Ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande-Marlaska, i-a acuzat pe părinții care nu au respectat regulile că ”au pus în pericol sănătatea propriilor copii”, potrivit publicației ABC. El s-a referit la miile de părinți care nu au respectat noile reguli intrate în vigoare duminică.

Astfel, pentru prima dată după şase săptămâni, copiii cu vârste sub 14 ani au putut ieşi din case pentru activitate fizică, pentru cel mult o oră, pe o distanţă de maximum 1 kilometru faţă de locuinţă şi cu condiţia de a fi însoţiţi de un adult.

Dar măsurile nu au fost respectate de toți părinții, iar bilanțul primelor două zile a fost extrem de dur: 157 de persoane reținute și peste 17.000 de persoane amendate la nivel regional și federal.

Imaginile din Spania din ultimele două zile au arătat zeci de cazuri de copii lăsați de părinți cu mult peste limita de o oră sau trimiși la distanțe mari de casă, la locurile de joacă.

În Spania, izolarea a limitat drastic libertatea de mişcare a oamenilor, care nu au voie să-şi părăsească locuinţele decât pentru a merge la magazinele alimentare, farmacie sau serviciu şi pentru a-şi plimba animalele de companie.

 

Foto: Pixabay.com

 

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns