Sancțiuni drastice pentru folosirea telefoanelor în trafic

Începând de sâmbătă, 12 octombrie, cei care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc un vehicul riscă să plătească o amendă mai mare și să rămână fără permis.

Astfel, sunt obligați să renunțe la telefoanele mobile și cei care se deplasează cu ajutorul bicicletei, trotinetei sau a căruței. Potrivit reprezentanților poliției timișene, sancțiunea pentru nerespectarea legii este amenda cuprinsă între 870 și 1.160 de lei, patru puncte de penalizare, pentru șoferi, și, dacă folosirea dispozitivului intră în concurs cu săvârșirea altei contravenții, se suspendă și permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Asta da plăcere: mititei şi bere!

Noile reglementări sunt clare: ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare sunt complet interzise.

Există, însă, alternative pentru cei care trebuie să poarte o conversație telefonică: dispozitiv de tip „mâini libere” sau car kit. Totuși, chiar dacă nu sunt sancționate, aceste variante nu reprezintă o alegere ideală, știut fiind faptul că discuțiile atenuează mult atenția celui care se află la volan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Sancțiuni drastice pentru folosirea telefoanelor în trafic

Lasă un răspuns