Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali timișoreni

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali timișoreni

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali timișoreni.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă  încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții.

În urma verificărilor a fost identificată persoana care a colectat deșeurile, aceasta fiind sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Totodată, polițiștii locali au identificat și deținătorul deșeurilor, care a fost și el sancționat cu amendă de 10.000 lei, conform OUG 92/2021, pentru predarea acestora unui operator neautorizat.

Ambele sunt persoane fizice, iar resturile erau rezultate din debarasarea unui garaj din zona Lipovei.

Ca măsură complementară s-a dispus predarea deșeurilor către un operator autorizat.

Atragem atenția pe această cale celor care efectuează diferite amenajări să nu recurgă la astfel de practici, deoarece există riscul ca operatorii neautorizați să abandoneze deșeurile în locuri în care acest lucru nu este permis, formându-se rampe clandestine de deșeuri, care afectează mediul înconjurător.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat, anul acesta, pentru abandon deșeuri, inclusiv resturi de la amenajări, construcții sau predarea către operatori neautorizați un număr de 54 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 469.000 lei, atât conform HCL 393/2023 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare a Municipiului Timișoara, cât și conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor.

CITEȘTE ȘI: Atenție la mâncarea livrată de unitățile de catering! Grave nereguli descoperite de inspectorii ANSVSA

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *