Salutări din linia întâi…

oana ionescu

Angajații Spitalului Militar Timișoara, aflați în linia întâi pe frontul împotriva noului coronavirusului și-au făcut un obicei din a transmite periodic gândurile lor, cetățenilor.


CITEŞTE ŞI:elevi cu masca 2 Medicul Rafila atrage atenția asupra măștilor pe care le vor purta copiii la școală: Trebuie adaptate


“Timpul are o însemnătate cu totul specială pe frontul de luptă anti-COVID, iar miile de ore de studiu din facultate şi rezidențiat par uneori insuficiente în fața acestui inamic invizibil.

Realitatea acestui război constă în faptul câ nu ne-am mai întâlnit cu aceasta patologie până acum, nu o cunoaştem, şi de cele mai multe ori nu ştim la ce sa ne aşteptâm.

Discrepanţa între aspectul clinic şi gravitatea examinărilor paraclinice este uneori frapantă, iar rapiditatea cu care pacientul se degradează este de ordinul minutelor.

Vă scriu aceasta scrisoare într-un moment de râgaz, şi din dorința de a vă transmite un mesaj de conştientizare a bolii.

Virusul există şi poate fi periculos, iar in cazuri grave, chiar letal. Chiar dacă forma bolii este una uşoara sau asimptomatică, senzația de prizonierat din timpul internării creează pentru unii pacienți un disconfort uriaş.

În ultima vreme ne confruntăm cu tot mai multe cazuri de forme medii, ceea ce înseamna o afectare a plămânului mai mult sau mai puțin severă. Evoluția spre vindecare este uneori mai lentă în ciuda eforturilor noastre şi a tratamentului, pacientul fiind transferat într-o unitate de terapie intensivă.

Prin urmare, este imperios necesar să respectăm măsurile de igienă corespunzatoare şi să purtam mască ori de câte ori este necesar.

Totodată, vouă, dragi colegi, din toate spitalele Covid, vă spun că sunt onorată să vă avem alături, cu devotamentul şi profesionalismul de care dați dovada în îndeplinirea actului medical, şi împărtaşesc cu voi speranța că împreună suntem capabili sa îndeplinim această misiune, indiferent de condițiile dificile în care ne desfaşurăm activitatea. Cu drag”, a transmis Oana Ionescu, medic militar, în vârstă de 32 de ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Salutări din linia întâi…

  1. V R A J E A L A

    genul asta de articole sunt scrise la cerere oameni buni. Este un virus mai slab ca raceala banala.
    Cu cat scrieti mai mult despre covid cu atat primiti mai multi bani de la guvern nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *