„Salinate de Turda”, al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european

"Salinate de Turda", al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european

„Salinate de Turda”, al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului „Salinate de Turda” în registrul celor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată, scrie romania-actualitati.ro.

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului „Salinate de Turda” în registrul celor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată. Este al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european.

„Salinate de Turda” este un preparat din carne de porc, afumat şi uscat, obţinut prin procesul de sărare umedă cu saramură naturală.

CITEȘTE ȘI: Un cerb jucăuș a fost surprins de camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Retezat (video)

Produsul se comercializează sub diferite denumiri precum: ceafă, cotlet, piept şi pulpă de porc şi este prezentat ambalat sau ca bucăţi întregi ori feliate.

Printre produsele româneşti înregistrate la nivel european se numără magiunul de prune de Topoloveni, scrumbia afumată de Dunăre şi telemeaua de Sibiu.

Foto: Agerpres


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *