Salariile angajaţilor din sănătate şi învăţământ vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022

Doar trei judeţe, între care şi Timiş, alături de Bucureşti au salarii medii mai mari de 5.000 de lei net pe lună

Salariile angajaţilor din sănătate şi învăţământ vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022. Ordonanţa care îngheaţă salariile bugetarilor a fost modificată.

Guvernul a modificat, pe ultima sută de metri, Ordonanţa ”trenuleţ” care cu cuprinde îngheţarea salariilor din sistemul bugetar şi prorogarea pensiilor aleşilor locali. Dacă iniţial proiectul nu cuprindea majorări de salarii decât pentru unele categorii din sănătate, în forma finală care a intrat în şedinţa de guvern de vineri a fost introdusă majorarea salariilor din educaţie, potrivit news.ro.

Potrivit modificării aduse ordonanţei de urgenţă, ”prin excepţie de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea- cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021”.

CITEŞTE ŞI: Meteo: Vine frigul în România. ANM a anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Modificarea vine după ce, joi, trei federaţii sindicale din învăţământ au ameninţat că de luni, 20 decembrie, vor picheta sediile Guvernului şi prefecturilor, dacă salariile profesorilor vor fi îngheţate, aşa cum prevede proiectul de ordonanţă al Executivului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *