Şahiştii din Ghiroda, la înălţime

La Campionatul European individual de şah, competiţie ce s-a desfăşurat zilele trecute la Skopje, în Macedonia, au fost prezenţi şi zece sportivi din ţara noastră.

Doi dintre aceştia sunt legitimaţi la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – marele maestru internaţional Constantin Lupulescu şi maestrul FIDE David Gavrilescu.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr şofer român de TIR angajat în Belgia nu s-a dat jos din cabină de trei luni

Ultimul, un junior de perspectivă, a împlinit 16 ani chiar în ultima zi a puternicei întreceri continentale şi a avut o evoluţie entuziasmantă.

El a întâlnit opt mari maeştri cu ELO peste 2600, reuşind să urce 31 de locuri în clasamentul final faţă de lista de start şi aflându-se la o jumătate de punct de realizarea primei norme de mare maestru.

Colegul său Constantin Lupulescu a acumulat 7,5 puncte şi a încheiat turneul neînvins, cu patru victorii şi şapte remize. După partide grele, cu adversari foarte puternici, printre care Ivan Cheparinov (2.683),  Igor Kovalenko (2.658), Ruslan Ponomariov (2.667) şi Boris Gelfand (2.655), el a urcat 35 de locuri în clasament şi s-a calificat la Cupa Mondială de la Khanty Mansiysk (Rusia).

La competiţie au participat 361 de şahişti din 42 de ţări, dintre care 143 de mari maeştri internaţionali, 70 cu un coeficient elo peste 2.600.

Pe lângă titlul de campion şi medaliile aferente oricărui campionat, miza campionatului european o reprezintă cele 23 de locuri calificante la Cupa Mondială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns