Şacalii bagă ciobanii din Timiş în … gardă

De la un an la altul, numărul şacalilor creşte constant, aceşti „prădători” producând pagube însemnate, mai ales când atacă turmele de oi ale ciobanilor.

Specialiştii afirmă că acest carnivor este un atacator versat. El omoară puii de căpriori, iezii, purceii mistreţi, iepurii, dar „vizitează” şi stânele de oi.

Vânătorii susţin că acest animal provoacă distrugeri importante, fiind mult mai răi decât lupii, şi se adaptează oricăror condiţii.

În ultimul timp, efectivele de şacali aurii de la noi din ţară au crescut considerabil şi doar vânarea acestora nu este suficientă pentru stâpânirea acestui fenomen.

Nu o dată, mai ales iarna, se întâmplă ca aceste animale flămânde să atace oile ciobanilor. Până în prezent, şacalii au produs pagube importante, însă păstorii afirmă că în lupta cu aceste animale sunt ajutaţi şi de câini.

Ion Jinaru, din Deta, proprietarul unei turme de mioare, ne-a spus: „În acestă toamnă, şacalii nu ne-a pricinuit prea multe pagube, dar nu ştiu ce m-aş face dacă nu aş avea câinii care îmi păzesc oile.

Am zece dulăi care sunt mereu la datorie. În schimb, am auzit de la alţi deţinători de turme de mioare că au făcut prăpăd în zonele Deta şi Opatiţa.

Există o haită de zece şacali care atacă oile şi produc stricăciuni însemnate”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şacalii bagă ciobanii din Timiş în … gardă

Lasă un răspuns