S-a redeschis Consulatul Onorific al Republicii Macedonia la Timișoara

În organizarea Ambasadei Republicii Macedonia în România, cu ocazia reînceperii activității în Timișoara a Consulatului Onorific al acestei țări, consulat care are ca obiective promovarea colaborării dintre Macedonia și județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj, la Palatul Administrativ a avut loc o întrevedere la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale. De altfel, vineri, în 8 septembrie, a fost Ziua Națională a Macedoniei, la această dată fiind proclamată, în 1991, independența acestei țări.

Delegația din Republica Macedonia a fost condusă de ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Arta Toci. De asemenea, a fost prezent consulul onorific al Macedoniei la Timișoara, Pavel Ernest Dupta. În cadrul întrevederii, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, le-a prezentat oaspeților oportunitățile de investiții pe care județul nostru le oferă și principalele proiecte de dezvoltare ale instituției.

„Timișul are foarte multe avantaje și oportunități de atragere a investitorilor străini. Aceasta, datorită locației geografice privilegiate, la granița cu Ungaria și Serbia, infrastructurii de transport și forței de muncă înalt calificate“, a spus Dobra.

S-a discutat și despre stabilirea unui protocol de colaborare între Timiș și o regiune din Macedonia, în viitorul apropiat urmând să se identifice un domeniu de activitate care să fie prioritar pentru cooperarea bilaterală. O altă propunere, importantă pentru dezvoltarea cooperării dintre Timiș și Macedonia, este deschiderea unei linii aeriene directe, care să asigure zboruri fără escală între Timișoara și Skopje.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns