S-au încheiat înscrierile la clasa pregătitoare. Care au fost cele mai căutate școli

Peste 5.500 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost înregistrate la unitățile de învățământ din Timiș de la începutul perioadei alocate acestei prime etape, cuprinsă între 29 martie și 28 aprilie.

La nivelul județului, conform planului de școlarizare pentru anul 2021-2022, au fost aprobate 6.014 locuri pentru 294 de clase pregătitoare. Peste 30 de unități de învățământ timișene au depășit capacitatea de locuri, unele dintre ele fiind ”asaltate” de numărul mare de cereri de înscriere.

Cele mai multe solicitări s-au înregistrat la unitățile de învățământ din Timișoara, respectiv la Școala Gimnazială nr. 24 (cu 102 peste cele 132 prevăzute și alte 39 de cereri de revenire a copiilor din aceeași circumscripție, înscriși, inițial, în alte unități de învățământ) și la Școala Gimnazială nr. 30 (cu 127 cereri mai multe față de numărul de locuri, plus alte 21 de revenire).

De asemenea, școli precum Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva”, Colegiul Național Bănățean Timișoara, Școala Gimnazială Dumbrăvița (secția de limba română), Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Liceul Teologic Ortodox “Sfântul Antim Ivireanul” Timișoara, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 19 Timișoara figurează printre unitățile de învățământ în care planul de școlarizare a fost depășit cu mai mult de o clasă de elevi.

Pe de altă parte, există și unități de învățământ în care locurile nu au fost ocupate în totalitate sau în care nu a fost înregistrat nici un copil.

Cele mai puține solicitări au fost identificate preponderent la școlile din zona rurală. Unele dintre acestea funcționează în sistem simultan, având prevăzute mai puține locuri, însă nici acestea nu au fost acoperite integral.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns