S-a stins din viață profesorul Pavel Petroman

Profesorul Pavel Petroman, una dintre cele mai cunoscute personalități ale învățământului timișean, s-a stins din viată.

S-a născut la 30 martie 1935 în localitatea Răpsig, judeţul Arad şi a început clasele primare în satul natal. După absolvirea clasei a V-a a urmat cursurile Liceului Moise Nicoară din Arad şi ulterior acelea ale Şcolii Pedagogice de Băieţi. Apoi a urmat Facultatea de Pedagogie-Psihologie din Bucureşti, absolvind în anul 1959.

A fost profesor de Limba Română în școlile din Herneacova, Pișchia și Recaș, iar mai apoi la Liceul C.D.Loga din Timișoara.   Din 1991 a predat psihologie la Universitatea de Vest.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

11 Comments
Dan Drăghici 12 noiembrie 2020
“Stilul e raportul just Dintre continut si forma. Nu cunoaste alta norma, Decât pondere si gust.”
wandapește 30 iunie 2019
Să revenim la "calitatea" de inspector pe veci... A fost bun?! I-a "rezolvat" pe toți lingăii de dinainte și de după R.I.P.?! Personajul decedat este perceput ca șef de inspectorat corupt, pentru o lungă perioadă - ce draq de binefăcător în psihologie o fi fost?! Mama Omida?! Porcilor, e clar că, de morți, în mama lor!
Traian-Dinorel Stanciulescu 28 iunie 2019
Va mai amintiti, Domnule Profesor, de acolo – din "susul susului" de unde neîndoielnic ca ne priviti si acum cu acelasi drag ca intotdeauna – ce noima avea TRANDAFIRUL pe care odata ni l-ati adus in clasa, la ora de psihologie, provocandu-ne cu zambetul care va definea inconfundabila prezenta, atat de rafinata: "Scrieti pe foaia de hartie tot ce simţiţi a fi mai profund... de la parfum la sensul spinului, totul. Va fi nota voastra de maturitate"... Am notat atunci ceea ce fara echivoc inteleg deplin doar acum: TRANDAFIRUL ACELA ERA PURTATORUL TUTUROR SENSURILOR CU CARE NE-ATI INVESTIT CA INVATATOR... IMBOGATINDU-NE NEMARGINIT.... Sensuri pe care le intoarcem acum inimii si mintii Dumneavoastra spre a va fi petale de zbor, intru usurinta si transparenta cerului... spre a va insoti firesc pana sub Talpile lui Dumnezeu, acolo unde negresit ca va este locul... Cu nespusa afectiune si pretuire, cu neschimbata rezonanta, elevul dumneavoastra pentru mereu, Traian-Dinorel Stanciulescu.
fosta eleva 28 iunie 2019
Un reper al culturii banatene,un profesor de reper,o enciclopedie.M-a invatat mult din psihologie si mi a folosit in viata.Domnule profesor,merci,adio,ingerii sa va pazeasca
Carmen 28 iunie 2019
Domnului Profesor cu dragoste... A fost unul dintre cei mai buni dascali din TM pe care i-am cunoscut. Exigenta si exigentele lui i-au iritat pe unii. Pentru mine insa a fost profesorul care m-a facut sa merg la scoala cu entuziasm in zilele cand aveam ore cu el, sa vreau sa excelez in ceva, sa -mi largesc orizontul multidisciplinar si mai ales sa deprind gandirea critica, dincolo de buchia textelor de manual. O nota mare la el insema ca ai mncit cu prisosinta, ca o meriti. Odihna lina, domnule Profesor!
CR 28 iunie 2019
Evident nu a reusit cu toti elevii..
Flavius 27 iunie 2019
Generații întregi, inclusiv subsemnatul îi datorează mult pentru că domnul profesor prin munca sa a format oameni impregnați de cultură şi având cunoştințe vaste de literatură, cultură şi artă. Nu aveai cum să ieşi altfel dim mâinile domniei sale
Marius Turcan 27 iunie 2019
Am facut parte di prima clasa specials de fizica a liceului C.D. Loga, clasa creata si cu contributia lui directa - am absolvit in 1974. Ca profesor de romana si psihologie ne-a invatat multe. Sa-i fie tarana usoara!
Dochita predoi 27 iunie 2019
Nu stiu ce pacate a avut ,dar ca profesor era foarte bun.exigent si drept,la el notele erau de la 1 la 10.mi-a fost profesor in clasele 5-7 si in liceu.am numai cuvinte de lauda pentru el ca profesor.Dumnezeu sa-l odihneasca.
petrolifer 27 iunie 2019
Bravo! Cea mai cinstita realizare din cariera! Evident, RIP.