S-a stins din viață profesorul Pavel Petroman

Petroman

Profesorul Pavel Petroman, una dintre cele mai cunoscute personalități ale învățământului timișean, s-a stins din viată.

S-a născut la 30 martie 1935 în localitatea Răpsig, judeţul Arad şi a început clasele primare în satul natal. După absolvirea clasei a V-a a urmat cursurile Liceului Moise Nicoară din Arad şi ulterior acelea ale Şcolii Pedagogice de Băieţi. Apoi a urmat Facultatea de Pedagogie-Psihologie din Bucureşti, absolvind în anul 1959.

A fost profesor de Limba Română în școlile din Herneacova, Pișchia și Recaș, iar mai apoi la Liceul C.D.Loga din Timișoara.   Din 1991 a predat psihologie la Universitatea de Vest.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “S-a stins din viață profesorul Pavel Petroman

 1. Nu stiu ce pacate a avut ,dar ca profesor era foarte bun.exigent si drept,la el notele erau de la 1 la 10.mi-a fost profesor in clasele 5-7 si in liceu.am numai cuvinte de lauda pentru el ca profesor.Dumnezeu sa-l odihneasca.

 2. Am facut parte di prima clasa specials de fizica a liceului C.D. Loga, clasa creata si cu contributia lui directa – am absolvit in 1974. Ca profesor de romana si psihologie ne-a invatat multe. Sa-i fie tarana usoara!

 3. Generații întregi, inclusiv subsemnatul îi datorează mult pentru că domnul profesor prin munca sa a format oameni impregnați de cultură şi având cunoştințe vaste de literatură, cultură şi artă. Nu aveai cum să ieşi altfel dim mâinile domniei sale

 4. Domnului Profesor cu dragoste…

  A fost unul dintre cei mai buni dascali din TM pe care i-am cunoscut.
  Exigenta si exigentele lui i-au iritat pe unii.
  Pentru mine insa a fost profesorul care m-a facut sa merg la scoala cu entuziasm in zilele cand aveam ore cu el, sa vreau sa excelez in ceva, sa -mi largesc orizontul multidisciplinar si mai ales sa deprind gandirea critica, dincolo de buchia textelor de manual. O nota mare la el insema ca ai mncit cu prisosinta, ca o meriti.

  Odihna lina, domnule Profesor!

 5. Un reper al culturii banatene,un profesor de reper,o enciclopedie.M-a invatat mult din psihologie si mi a folosit in viata.Domnule profesor,merci,adio,ingerii sa va pazeasca

 6. Va mai amintiti, Domnule Profesor, de acolo – din „susul susului” de unde neîndoielnic ca ne priviti si acum cu acelasi drag ca intotdeauna – ce noima avea TRANDAFIRUL pe care odata ni l-ati adus in clasa, la ora de psihologie, provocandu-ne cu zambetul care va definea inconfundabila prezenta, atat de rafinata: „Scrieti pe foaia de hartie tot ce simţiţi a fi mai profund… de la parfum la sensul spinului, totul. Va fi nota voastra de maturitate”…
  Am notat atunci ceea ce fara echivoc inteleg deplin doar acum: TRANDAFIRUL ACELA ERA PURTATORUL TUTUROR SENSURILOR CU CARE NE-ATI INVESTIT CA INVATATOR… IMBOGATINDU-NE NEMARGINIT…. Sensuri pe care le intoarcem acum inimii si mintii Dumneavoastra spre a va fi petale de zbor, intru usurinta si transparenta cerului… spre a va insoti firesc pana sub Talpile lui Dumnezeu, acolo unde negresit ca va este locul… Cu nespusa afectiune si pretuire, cu neschimbata rezonanta, elevul dumneavoastra pentru mereu, Traian-Dinorel Stanciulescu.

 7. Să revenim la „calitatea” de inspector pe veci… A fost bun?! I-a „rezolvat” pe toți lingăii de dinainte și de după R.I.P.?!
  Personajul decedat este perceput ca șef de inspectorat corupt, pentru o lungă perioadă – ce draq de binefăcător în psihologie o fi fost?! Mama Omida?! Porcilor, e clar că, de morți, în mama lor!

 8. Am citit abia acum dupa 3 ani anuntul legat de decesul acestui domn. Eu nu cunosc Liceul Loga, nu am avut nici o tangenta cu el niciodata, nu contest meritele domniei sale , dar dupa cum este prezentat anuntul : Domnul Pavel Petroman a fost licentiat in Psihologie. Atunci, cum a predat limba si literatura romana la scolile mentionate in text? Atat as dori sa stiu…In rest, Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Lasă un răspuns