S-a semnat contractul pentru noua maternitate a Timișoarei

maternitate 8

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș și cei ai Spitalului Județean din Timișoara au semnat, ieri, împreună cu reprezentantul firmei constructoare, contractul de proiectare și execuție pentru noua maternitate a Spitalului Județean din Timișoara.

Noua clinică de obstetricăginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în maternitatea actuală. Clinica va avea o suprafață utilă de 4.761 mp și va fi amplasată pe un teren de lângă Casa Austria și Clinica de ortopedie. Durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, este de 24 luni.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a declarat, în cadrul evenimentului: „Este un moment important, pentru că este vorba despre etapa a doua a proiectului privind construcția unei noi maternități, aici, în perimetrul Spitalului Județean. Astăzi semnăm contractul efectiv pentru ceea ce înseamnă proiectare plus execuție, un contract de 38.850.000 de lei, aproximativ, fără TVA și cu termene foarte clare. Termenul de realizare a proiectului tehnic, cu obținerea avizelor, este de cinci luni de zile, care vor curge din momentul emiterii ordinului de începere. Termenul de realizare a proiectului efectiv, a construcției, care presupune și dotarea cu aparatură medicală, este până la 31 octombrie 2022. Construim, practic, un nou spital, cu unele departamente nou înființate”.

„Consider că această construcție, pe care o începem astăzi de la faza de proiectare și sperăm că în șase luni vom pune piatra de temelie a acestei clădiri, este un element de normalitate. Ceea ce pot să vă asigur este că în noua clădire se vor asigura aceleași îngrijiri de calitate care se oferă și acum pacienților de către medicii de la Maternitatea Bega, de la toate secțiile care aparțin acelei maternități, dar într-un spațiu modern, corespunzător, pentru că acea clădire este una veche. Mulțumim consiliului județean pentru acest proiect care întradevăr este unul istoric și este, în același timp, unul de normalitate. La finalizarea lui, medicii își vor putea face treaba într-un mod mult mai profesionist și va fi un spațiu mult mai comod pentru mămici și pentru pacientele care se adresează în general acestei noi maternități”, a spus Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean din Timișoara.

Proiectul noii maternități este finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, unde Consiliul Județean Timiș și Spitalul Județean Timișoara au ca parteneri Universitatea din Szeged, Clinica de Ginecologie-Pediatrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “S-a semnat contractul pentru noua maternitate a Timișoarei

  1. Cu contractele stam bine,realizarea efectiva a lucrarilor e problema…contracte s-au semnat si pentru largirea la 4 benzi a Dj691 Dumbravita-Giarmata,a drumului Timisoara-Mosnita Noua si altele,dar de lucrari nu s-a apucat nimeni,desi a trecut mai bine de un an…Asa ca semnarea de contracte,de fapt,nu inseamna nimic…

Lasă un răspuns