Ruine din Timiş cu… impozit la zi

În imediata vecinătate a localității timișene de frontieră Gherman, trecătorul poate admira (dacă acesta este sentimentul pe care-l încearcă) un grup de ruine evocând, pentru cunoscători, epoca din ce în ce mai cețoasă a agriculturii de model comunist.

Dacă, îndeobște, asemenea vestigii sunt lăsate în plata Domnului de proprietari încă neidentificați (și, inevitabil, deloc curioși să se încarce cu greaua moștenire), ruinele de la Gherman au un deținător bine cunoscut: grupul Smithfield, posesorul moștenirii Comtim.

Cel puțin așa ne spune viceprimarul de Jamu Mare, Sandu Belea, care adaugă că, oarecum surprinzător, proprietarul plătește impozit pe aceste resturi de clădiri.

Edilii nu sunt însă mulțumiți cu situația, considerând că rezolvarea constă fie în demolarea completă, fie în valorificarea lor printr-o nouă construcție, drept pentru care – în așteptarea aplicării prevederii din noul Cod fiscal, care lasă autorităților locale libertatea de a majora de cinci ori impozitul pe fondul imobiliar neîntreținut – au adresat proprietarului notificările legale.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *