Rugby. Trei jucători ai Timişoarei la națională și o revenire de răsunet

Rugby. Trei jucători ai Timişoarei la națională și o revenire de răsunet

Naționala de rugby a României a început pregătirea celor trei partide test pe care le va disputa în luna noiembrie, la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. „Stejarii” întâlnesc Chile, la 5 noiembrie, Uruguay, o săptămână mai târziu și Samoa, pe 19 noiembrie.

Staff-ul echipei naționale a selectat pentru prima partidă, cea cu Chile, un lot de 33 de jucători, 18 înaintași și 15 jucători de treisferturi. Trei jucători de la SCM USV Timișoara se află printre cei aleși, mijlocașul la grămadă Gabriel Rupanu, centrul Alexandru Bucur și pilierul Mihai Lăzăr.

Acesta din urmă revine în rândurile tricolorilor după trei ani și jumătate. Dublu campion în Franța, cu Castres (2013 și 2018), Lazăr are 63 de meciuri la națională, cu care a participat la două ediții ale Cupei Mondiale (2011, 2015) și pentru care a înscris 15 puncte. El va împlini 36 de ani peste trei zile (3 noiembrie).

„Prima noastră provocare va fi o luptă interesantă împotriva echipei Chile, care a progresat foarte mult, iar în ultimele 12 luni a înregistrat victorii în deplasare împotriva Rusiei și a Statelor Unite ale Americii. Aștept cu nerăbdare această muncă împreună cu echipa de antrenori și jucători în dorința de a ne dezvolta propriul nostru stil și identitate de joc și a avea o evoluție solidă în aceste partide. Jucătorii au răspuns foarte bine la primele antrenamente făcute și au arătat o atitudine de joc foarte bună. Este important să continuăm să creștem ca echipă în timp ce vom căuta să ne impunem planul de joc împotriva echipei din Chile și să facem din Arc, o adevărată fortăreață”, a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al României, via rugbyromania.ro.

România este calificată la Cupa Mondială de anul viitor, care va avea loc în Franța.

CITEŞTE ŞI: Dan Negru: „Deci, Musk n-o fost 🤪” Ce spune timişoreanul despre haosul ştirilor din ultima vreme

Pe de altă parte, Leii Timișoarei se reiau pregătirile mâine (marți, 1 noiembrie). Ei au avut cinci zile libere după semifinala de Cupa României câștigată cu Dinamo și intră în pregătirea semifinalei de campionat, cu Știința Baia Mare (26 noiembrie, în deplasare).

Foto: rugbyromania.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *