Rugbiștii timișoreni, la o victorie de un nou trofeu. Meciul cu Ştiinţa Baia Mare e sâmbătă, pe „Dan Păltinişanu”

saracens 1

Au trecut doi ani de la drop-goal-ul lui Jody Rose care, cu patru minute înainte de finalul de infarct al meciului cu Știința Baia Mare (24-22), așeza primul trofeu al noii competiții naționale în vitrina timișorenilor de la Saracens.

Zimbrii maramureșeni și-au scos apoi pârleala, cât de cât, la ediția următoare a Cupei Regelui, câștigând în fața bănățenilor (14-3) partida din sezonul regulat.

Cele două forțe ale rugbyului autohton se vor reîntâlni sâmbătă, pentru a treia oară în cadrul întrecerii patronate de Casa Regală a României, într-un meci cât o finală.

A noua – dacă adăugăm această dispută la celelalte finale în care protagoniști au fost timișorenii pe de o parte, băimărenii, pe de cealaltă – una la capătul căreia un eventual succes al băieților din Ronaț ar însemna un nou trofeu în palmaresul și așa gârbov de greutatea cupelor și titlurilor obținute de „sarazini“ în ultimii ani, în timp ce un rezultat favorabil maramureșenilor le-ar asigura acestora din urmă o partidă cu trofeul pe masă împotriva celor de la Steaua, chiar pe Arena Zimbrilor.

Întreaga suflare rugbistică de pe Bega așteaptă însă o victorie a favoriților lor, mai cu seamă că înfruntarea este găzduită de stadionul „Dan Păltinișanu“. Desigur, unul dintre punctele de interes ale partidei va fi evoluția lui John Leiataua, fostul jucător al Științei Baia Mare ieșind etapa trecută la rampă cu cele două eseuri reușite contra Stelei, la chiar prima prezență în tricoul lui “Saracens”.

Desigur, este de dorit ca ora 19, cea a fluierului de debut, să-i găsească pe susținătorii formației timișorene în număr cât mai mare la stadion, existând însă posibilitatea urmăririi partidei și din fotoliu, meciul fiind transmis de postul TV Dolce Sport.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *