Rugbiștii de la SCM USV Timișoara, cu trofeul pe masă! Joacă duminică finala cu Steaua Bucureşti

Rugbiștii de la SCM USV Timișoara, cu trofeul pe masă!

SCM USV Timișoara joacă pentru a doua oară consecutiv finala Cupei României la rugby, urmând să dea piept cu Steaua București la stadionul „Arcul de Triumf” din capitală. Partida va avea loc duminică, de la ora 12:45.

Bănățenii sunt deținătorii trofeului, cucerit în luna aprilie a acestui an, după ce finala ediție 2021 a Cupei României a fost amânată pentru 2022.

„Duminică vom avea două răspunsuri clare: ce înseamnă munca noastră depusă de-a lungul anului și ce performanță reușim să obținem la final de sezon. Ca în orice finală, consider că șansele sunt 50-50. Echipa care va greși mai puțin va avea avantaj pe tabelă la final de meci”, a declarat antrenorul Valentin Calafeteanu.

Așadar, jucătorii echipei SCM USV Timișoara încep și încheie sezonul cu o finală de Cupa României. Rugby-ul din orașul de pe Bega are în vitrină cinci Cupe ale României câștigate din 2011 încoace.

„Cred că acest trofeu pe care îl deținem și pe care îl vom apăra duminică ne obligă, ne responsabilizează foarte mult pentru că trebuie să-l păstrăm la Timișoara. Acest trofeu poate fi răsplata muncii noastre de un an, a efortului colectiv făcut cu echipa, dar și individual. Știm că într-o finală este multă presiune și orice greșeală afectează negativ jocul. Vom încerca să fim cât mai disciplinați și mai concentrați pe a pune în joc planul pe care îl avem”, a spus, la rândul său, rugbistul Kemal Altinok.

SCM USV Timișoara se află de o săptămână în cantonament la Snagov, deoarece a jucat și finala mică a campionatului în această perioadă, tot pe stadionul „Arcul de Triumf”.

CITEŞTE ŞI: Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara, despre blocarea aderării României la Schengen: “Am fost victimele perfecte într-un război care nu era al nostru”

„De mulți ani echipa nu a avut ocazia să stea atât de mult timp împreună. Sunt niște conexiuni care s-au creat și se creează în aceste zile. Avem la dispoziție tot ceea ce ne trebuie pentru a pregăti acest meci și am încredere în băieți că vom termina anul cu capul sus”, a completat Valentin Calafeteanu.

Xvicha Jgerenaia și Feofaaki Holoia, jucători care nu au putut evolua în finala mică din motive medicale, revin pe teren. Valentin Popârlan rămâne însă indisponibil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *