Roşii toxice în supermarketuri? Ce a descoperit o femeie

O arădeancă a descoperit, după ce și-a cumpărat roșii dintr-un supermarket, că una din roșii era încolțită pe dinăuntru. Roșia buclucașă a provocat un val de discuții. Este sau nu toxică? Ce spun specialiştii?

O arădeancă a cumpărat de la un supermarket o roşie care, în interior, avea plante verzi. Conform specialiștilor, semințele tomatei au germinat din cauza tratamentului și a condițiilor de depozitare. Nimeni nu poate ști, însă, cu certitudine, dacă roșiile de acest fel sunt sau nu toxice, însă acest lucru nu este exclus.

Cea care a fotografiat tomata a căutat răspunsuri la înterbarea de mai sus pe Facebook, întrebând dacă cineva este competent pentru a putea oferi un răspuns clar la o curiozitate firească: „Ce naiba mâncăm? Cum se poate întâmpla așa ceva?”.

Cum era de așteptat, fenomenul este considerat unul straniu de către toți cei care au văzut roșia în care au germinat semințele. Iar faptul a generat, desigur, o serie de discuții pro și contra.

Iată ce spune un cumpărător: „Nu este normal așa ceva. Dacă ați găsi așa ceva, la ce v-ați gândi? Prea mult îngrășământ, cum zicea bunicul meu. Nu e normal…”. O altă arădeancă spune și ea că „o astfel de transformare se produce din cauza pesticidelor și a hormonilor”. „Mă gândesc că au celuloză, hormoni și substanțe chimice cele din supermarketuri. De aceea ar trebui să vină oamenii la piață să își cumpere că, oricum, sunt mai ok cele de la producători”, ne spune un comerciant.

La întrebarea „Ar trebui să ne sperie această roșie sau nu?”, Florin Gornic, coordonatorul Oficiului Fitosanitar Arad, a declarat pentru aradon.ro: „Dacă se face legarea cu produse chimice este un lucru care se întâlnește destul de des. Dacă se folosesc doze normale nu sunt toxice. Dacă sunt venite din alte părți, nu știm ce și cât s-a folosit… Teoretic este posibil, dar dacă nu știm proveniența, nu știm nimic. Legislația prevede să se facă verificări prin sondaj, dar sondajul se face unul, doi, trei dintr-un camion plin cu marfă. Ca să mă pot pronunța în acest caz, sigur că trebuie făcute niște analize. Presupun ca această super-încolțire se datorează faptului că legumele au fost tratate cu niște substanțe pentru menținerea îndelungată a prospețimii și au fost păstrate în niște condiții de temperatură care să permită acest lucru”.

Cea care a descoperit roșia ale cărei semințe au germinat nu a mai consumat-o. Mai mult, a aruncat-o la gunoi. Astfel, autoritățile nu au mai putut lua probe din ea pentru analize.

Cert este că toate supermarketurile din zona de vest a ţării se aprovizionează din aceleaşi câteva depozite, fapt ce ar trebui să ne dea serios de gândit…

Sursa text şi foto: aradon.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Roşii toxice în supermarketuri? Ce a descoperit o femeie

  1. Roșii de astea încolțite în interior am cumpărat și eu dar din P-ta Joseph de la o vânzătoare din Seleus județul Arad

Lasă un răspuns