Romeo Dunca îl invită pe ministrul Mediului să vadă distrugerile din Munții Țarcu

Romeo Dunca face parte din componența Consiliului Național al Muntelui. A fost ales cu unanimitate de voturi

După ce ministrul Costel Alexe a spus că Romeo Dunca vrea doar să se facă cunoscut prin ieșirile sale cu privire la distrugerile din păduri, omul de afaceri revine și-și cheamă colegul de partid pe teren să vadă cum sunt distruse pădurile virgine!

În ciuda faptului că a fost certat de un important membru PNL pentru că în urmă cu câteva zile i-a spus ministrului Mediului că este într-o mare eroare, Romeo Dunca nu se lasă și îi transmite lui Costel Alexe că are ocazia acum să demonstreze că este de bună credință. Mai ales că, în opinia lui Dunca, exploatarea pădurii a devenit o problemă și o nemulțumire națională, la care electoratul pe care PNL îl curtează si de care are nevoie pentru a schimba cu adevărat ceva este foarte sensibil.

În aceste condiții, investitorul de pe Muntele Mic îi propune ministrului Alexe un zbor deasupra Munților Țarcu pentru a se convinge la fața locului de distrugerea pădurilor, potrivit CAON.ro.

„Vă rog să acceptați următorul lucru: Situl Natura 2000 Țarcu-Muntele Mic cuprinde păduri care în acte figurează a fi virgine. În aceste locuri, în fiecare zi, chiar și în această perioadă de carantină, se scot zeci de camioane cu lemn. Se distrug versanți și cursuri de râu prin apariția a zeci de drumuri forestiere noi, a căror realizare nu respectă normele legilor silvice. Râurile Hideg și Olteana sunt compromise și traseul virgin al acestora nu mai există.

De pe Valea Oltenei, virgină până luna trecută, s-au scos recent sute de trunchiuri. De aceea, însoțiți-mă săptămâna viitoare sau când aveți timp într-un zbor punctual în cele peste 26 de exploatări care au știrbit acest sit de o frumusețe deosebită. Alături de Dv luați un inspector al Gărzii Forestiere din Caraș-Severin. Și nu un oarecare, ci pe cel care în ultima lună a avut cele mai multe constatări de nelegalitate în inspecțiile făcute din zona Caraș, al cărui nume nu îl știu.

A doua persoană să fie șeful de ocol din zonă. Apoi un reprezentant al unui ONG pe care îl vom găsi cu ușurință ca fiind voluntar și iubitor al naturii și un reprezentant al presei. Acceptați să facem o evaluare comună cu fotografii și coordonate GPS, după care să lăsăm specialiștii să răspundă la întrebările legate de volumele si legalitatea extragerii de material lemnos din aceste locuri. Mai departe, găsiți soluții să interziceţi exportul extracomunitar de buștean împreună cu cel de scândură și alte materii prime din lemn favorizând exportul de produs finit cu valoare adăugată mai mare.

E bine știut că există nenumărate situații când materia primă pleacă de la noi în Europa, de unde, după ce se schimbă facturile adăugându-se alte valori mai mari, pleacă spre Asia de preferință, încărcată de vapoare ce o așteaptă în Olanda sau Germania. Faceți acest lucru și lucrurile se vor îndrepta urgent. Iar oamenii simplii vor continua să creadă că a venit la putere un partid care dorește și schimbă în bine soarta lor. Și o să câștigați și respectul meu și al multor alții ca mine… Și va fi bine pentru țară…”, este mesajul lui Romeo Dunca pentru ministrul Mediului.

Ultimul pe care omul de afaceri îl mai transmite colegului de partid, tot prin intermediul rețelelor de socializare. Mai ales că la cele private, pe Whatsapp, Costel Alexe nu răspunde, dacă e să-i dăm crezare lui Dunca, potrivit CAON.ro.

Foto: CAON.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Romeo Dunca îl invită pe ministrul Mediului să vadă distrugerile din Munții Țarcu

  1. De 30 de ani se fura pădurile, nimeni nu este vinovat , actualul ministru e foarte ocupat , vai si amar de tara asta , atîtea,, forte ,, de ordine , atitea structuri , dar se fura int r o veselie , dispar pădurile , toata lumea vorbeste dar nimeni nu face nimic, cînd tehnologia poate ajuta , nu se apelează din diverse motive , la fel ca si industria , a dispărut tot asa , fără vinovati , vezi cazul flota României, aproximativ 650 de nave

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *