Romano-catolicii sărbătoresc Învierea Domnului. Programul slujbelor din Timişoara şi din mai multe localităţi din judeţ

inviere 1

Credincioşii romano-catolici se pregătesc pentru marea sărbătoare a Paştilor. Astăzi, pentru ei este Sâmbăta Mare. Anul acesta, la Timișoara, întrucât Domul din Piața Unirii se află în toiul unor ample lucrări de restaurare și reabilitare, Vigilia Pascală sau Învierea va fi celebrată, la ora 20, în biserica Millennium din Fabric, urmând ca, în Duminica Învierii, episcopul romano-catolic de Timişoara, E.S. Csaba Pal, să oficieze liturghia pascală în lăcașul de cult din Elisabetin.

În Parohia Timişoara I Cetate, Vigilia Pascală va fi celebrată în această seară la ora 20, iar liturghiile de Paşti vor avea loc la ora 9 în limba maghiară, la 10 în germană, la 11 în română, la 12,30 în slovacă şi la 18, din nou în română. În Parohia Timişoara II Fabric, credincioşii sunt aşteptaţi astăzi la Ghiroda, unde serviciul religios începe la ora 17, apoi la Vigilia Pascală de la Millennium (ora 20), biserica urmând să găzduiască, în ziua de Paşti, sfintele liturghii după programul obişnuit.

În Parohia Timişoara III Elisabetin, la biserica romano-catolică din cartier, slujba va avea loc la ora 20, iar Vigilia Pascală, la ora 22, în lăcaşul de cult din comuna Giroc. Duminică, liturghiile se vor celebra în Elisabetin după rânduiala obişnuită, iar la biserica din Giroc, sfânta liturghie din ziua Învierii este programată la ora 13.

În Parohia Timişoara IV Iosefin, Vigilia Pascală se va celebra la ora 20, iar slujbele din prima zi de Paşti se vor derula după tipicul duminical. În Parohia Timişoara V Mehala, o slujbă va fi oficiată astăzi, la ora 18, în Ronaţ, iar Vigilia Pascală se va celebra la ora 21 în biserica romano-catolică din cartierul Mehala, care va găzdui mâine sfintele liturghii după programul obişnuit.
Tot mâine se vor oficia sfinte liturghii la Sânandrei (ora 8,30), respectiv în cartierul Ronaţ (ora 12,30).

În Parohia Timişoara VI Fratelia, o slujbă va avea loc la ora 17 la Fratelia B, iar Vigilia Pascală se va desfăşura la ora 20 în Fratelia A. Mâine, liturghiile au loc în Fratelia B (ora 9), Fratelia A (orele 10,30 şi 12), respectiv în Chişoda (ora 15).

În Parohia Timişoara VII, după serviciul religios oficiat la ora 19 în comuna Şag, Vigilia Pascală se va celebra, cu începere de la ora 23, în biserica romano-catolică din cartierul Freidorf. Același sfânt lăcaș va găzdui în dimineața zilei de Paști, la ora 9,30, o liturghie, altele fiind programate la Șag (ora 11,30), Parța (13) și Sânmihaiu Român (ora 15,30).

La Biserica Ordinului Piarist din Timișoara, Vigilia Pascală va fi celebrată în această seară la ora 19, iar sfintele liturghii din ziua Învierii, mâine, la orele 11,30, respectiv 18.

Slujbe în întreg județul

Celebrări liturgice cu ocazia Solemnităţii Învierii Domnului Isus Cristos se vor desfășura și în alte câteva parohii din Dieceza Romano-Catolică de Timișoara.

La Giarmata, slujba va avea loc la ora 19, urmând ca Vigilia Pascală să fie oficiată la ora 21 în biserica din comuna Dumbrăvița.

Liturghii pascale vor fi oficiate mâine în lăcașele de cult ale catolicilor din Bencecu de Sus (ora 9), Pișchia (ora 10), Giarmata (ora 11), Dumbrăvița (ora 12), Giarmata Vii (ora 14) și Ianova (ora 15).

Astăzi, la ora 18, o slujbă va avea loc la Butin, iar Vigilia Pascală se va celebra la ora 20 în biserica din Gătaia. Aceasta va găzdui mâine o sfântă liturghie la ora 10, urmată de altele ce vor avea loc la Butin (ora 13) și Măureni (ora 15).

Servicii religioase sunt programate astăzi și la bisericile din Răuți (ora 14), Sânmartinu Maghiar (ora 15), Pustiniș (ora 16) și Cruceni (ora 17), totul culminând cu Vigilia Pascală care va fi celebrată la ora 19 la Otelec.

Tot azi, credincioșii catolici sunt așteptați la bisericile din comunele Tomnatic și Comloșu Mare (ora 17) din Teremia Mare (ora 19) și la Vigilia Pascală ce se va celebra la ora 20 la Sânnicolau Mare. Aici sunt programate pentru mâine două sfinte liturghii, la ora 9, respectiv la 10, urmate de servicii religioase similare ce se vor desfășura la 11,30 la Comloșu Mare, la 12, la Tomnatic, la 12,30 la Teremia Mare, la 15 la Nerău și la ora 16, la Teremia Mică.

Slujbe se vor oficia azi și la Giera (ora 17), și la Voiteg (ora 19), Vigilia Pascală urmând să se desfășoare, la ora 21, la biserica romano-catolică din Deta. În prima zi de Paști se vor sluji liturgii la Giera (ora 9), la Dera (ora 11) și la Voiteg (12,30).

Romano-catolicii din Pietroasa Mare sunt așteptați azi la biserică la ora 18, iar Vigilia Pascală de la Lugoj va avea loc la ora 22. În principalul lăcaș de cult al creștinilor de rit apusean din municipiul de pe Timiș, în Duminica Paștilor se vor celebra liturghii în maghiară (ora 8,30), română (ora 10), germană (11,30), urmate de altele la Pietroasa Mare (13,30) și la Țipari (ora 14).

Servicii religioase se desfășoară astăzi și la Checea (ora 17), Cenei (ora 19), iar Vigilia Pascală se serbează la ora 21 și în biserica romano-catolică din Jimbolia. Mâine, o sfântă liturghie se va săvârși în orășel la lăcașul de cult din cartierul Futok (la ora 9) și în cel parohial (ora 11).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *