Romano-catolicii celebrează Învierea Domnului. Programul slujbelor în biserici din Timişoara şi localităţi periurbane

Romano-catolicii celebrează Învierea Domnului. Programul slujbelor în biserici din Timişoara şi localităţi periurbane

Romano-catolicii celebrează Învierea Domnului. Programul slujbelor în biserici din Timişoara şi localităţi periurbane

Creştinii romano-catolici se pregătesc pentru marea sărbătoare a Paştilor. În 8 aprilie, pentru ei este Sâmbăta Mare, sărbătorită conform tradiţiei în mai multe biserici din Timişoara și din întreg județul Timiș.

În Parohia Timișoara I. Cetate, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 20 este programată Vigilia pascală în trei limbi, celebrant principal fiind E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, urmând ca în Duminica Sfintelor Paşti și în lunea Paștilor la ora 9 să se oficieze Sf. Liturghie în limba maghiară, la ora 10, cea în germană, la 11 şi 18 – în română şi la 13,30, în limba slovacă.

În Parohia Timișoara II. Fabric, slujba din Sâmbăta Mare va avea loc la Ghiroda la 17, iar Vigilia Pascală de la Biserica Millennnium, la ora 20. Tot aici, Sf. Liturghii din Duminica Paştilor vor avea loc la ora 10 (română) şi la 11,30 (maghiară). Liturghii pascale se vor mai celebra la ora 8 la Urseni, la 8, 30 în Plopi, respectiv la ora 9, la Moșnița Nouă Sf Liturghie. În Lunia Paștilor, la Millennium, se vor celebra sfinte liturghii în limba română (ora 10) şi limba maghiară (ora 11,30).

În Parohia Timișoara III. Elisabetin, slujbele din Sâmbăta Mare sunt programate de la ora 16 în limba germană, de la 18 în maghiară şi de la ora 20 în română, urmând ca Vigilia Pascală să fie celebrată de la ora 22 în biserica din Giroc. În Duminica Sf. Paşti și în Lunea Paștilor, Sf. Liturghie se va oficia de la ora 8,30 în limba germană, de la ora 10 în maghiară, de la ora 11,30 în română şi de la ora 13, în Giroc.

În Parohia Timișoara IV. Iosefin, Vigilia Pascală se va celebra sâmbătă la ora 20, iar în Duminica Sf. Paşti și în Lunea Paştilor, la ora 8, credincioşii vor fi aşteptaţi la Biserica Notre Dame, pentru Sf. Liturghie în trei limbi, la ora 9 pentru Sf. Liturghie în română, la 10 pentru cea în limba germană, respectiv la 11,30, pentru cea în maghiară.

În Parohia Timișoara V. Mehala, Sâmbăta Mare va fi celebrată la ora la 18 în Ronaț, iar Vigilia Pascală se va oficia de la ora 21 în biserica din cartierul Mehala. Tot aici se va sluji duminică, de la ora 9,45, Sf. Liturghie în limba maghiară, respectiv de la ora 11, Sf. Liturghie în limba română. În Duminica Paştilor sunt programate Sfinte Liturghii şi la Sânandrei (la ora 8), şi în Ronaţ ( la ora 12, 30). În Lunea Paștilor Sf. Liturghie se va oficia la 8,30 la Săcălaz, iar în biserica din Mehala sunt programate la ora 9, 45 Sf. Liturghie în limba maghiară, iar la 11, cea în română.

În Parohia Timișoara VI. Fratelia: slujba din Sâmbăta Mare va avea loc la ora 17 în Fratelia B, iar Vigilia Pascală la ora 20 în Fratelia A. În Duminica Sf. Paşti serviciile religioase se vor derula precum urmează: la ora 9 în Fratelia B, la 10, 30 (maghiară + germană) și 12 (română) în Fratelia A, la ora 15 în Chișoda Sf. Liturghie, iar în Lunea Paștilor, la ora 9 în Fratelia B, la 10,30 (maghiară + germană) și 12 (română) în Fratelia A Sf. Liturghie.

În Parohia Timișoara VII. Freidorf slujba din Sâmbăta Mare va avea loc la ora 18 la Șag, iar Vigilia Pascală, de la ora 20 în Freidorf. Duminica Sf. Paşti va fi celebrată la biserica din Freidorf la ora 9, 30, la Şag la ora 11,30, la Parţa la ora 13 şi la Sânmihaiu Român la ora 14,30, prin Sfinte Liturghii. În Lunea Paștilor se vor oficia Sfinte Liturghii în biserica din Freidorf (ora 9,30), la Peciu Nou (ora 14,30) şi la Giulvăz (ora 16).

La Biserica Ordinului Parist, Vigilia Pascală se va celebra sâmbătă la ora 19, în Duminica Sf. Paşti vor avea loc Sf. Liturghii de la ora 11,30, respectiv ora 17, iar în Lunea Paștilor o Sf. Liturghie, la ora 17, toate celebrările urmând să se desfăşoare în limba maghiară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *