Românii întorşi din vacanţă din Grecia, nevaccinați sau fără test negativ, intră în carantină

coada vama grecia

Grecia, una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, a trecut de pe lista verde, pe cea galbenă. Turiştii care revin din această țară, dacă nu sunt vaccinați, nu s-au vindecat recent de COVID-19 sau nu au un test negativ, intră în carantină. Măsura va intra în vigoare de duminică. Decizia a stârnit un val de nemulţumiri şi mulţi români se gândesc chiar să renunţe la vacanţă, conform observatornews.ro.

Potrivit noilor modificări, sunt exceptaţi de la carantină cei vaccinați, cei care au trecut recent prin boală sau cei care prezintă la revenirea în România un test PCR negativ. Copiilor sub trei ani nu li se aplică aceste reglementări. La intrare, Grecia cere test doar tinerilor peste 12 ani. La întoarcere însă, copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani scapă de carantină doar dacă s-au testat.

CITEȘTE ȘI: Localitatea cu cea mai tânără și educată populație din România. Este o comună

Mulți dintre cei care aveau în plan să plece în Grecia în perioada următoare se gândesc tot mai serios să renunţe la vacanţă. Mai ales că testele pentru o familie pot ajunge și la 200 de euro. Până acum, persoanele vaccinate au descărcat peste un milion de certificate digitale, care permit întoarcerea inclusiv din ţările roşii, fără a sta în carantină, conform observatornews.ro.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns