România preia începând de astăzi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

Saturday, August 13, 2022

România preia începând de astăzi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

dancila juncker

România preia, începând de la 1 ianuarie, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care o va exercita în primele şase luni ale anului 2019.

România îşi va exercita primul mandat la președinția Consiliului UE într-un context particular, ținând cont de faptul că în acest interval de timp vor avea loc dezbateri privind viitorul Europei, se vor organiza alegeri pentru Parlamentul European, în mai 2019, va avea loc ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi se vor purta negocieri privind noul cadru financiar multianual.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că România își ia angajamentul să asigure o Preşedinţie eficientă şi pragmatică a Consiliului Uniunii Europene, capabilă să răspundă provocărilor cu care se confruntă Uniunea în această perioadă.

Dăncilă a reamintit obiectivul asumat de România de a pune cetăţeanul european în prim-planul activităţii sale, pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, într-un efort coerent de a răspunde, prin rezultatele pe care le vom obţine, aşteptărilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii.

observator.tv

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Renasterea Banateana