România, pe locul trei în Europa la incidența cazurilor noi de COVID-19

salon coronavirus

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire, în situația în care duminica, laboratoarele de testare își reduc turația. La Terapie Intensivă erau, ieri, 210 pacienți în stare critică, trecând de pragul de 200, capacitatea estimată inițial a sistemului sanitar.

CITEȘTE ȘI: Prognoza meteo: Se anunţă vreme de coşmar. Caniculă și furtuni puternice, în vestul țării

Este o situaţie care, susțin autoritățile, pune sub semnul întrebării o nouă etapă de relaxare. România este pe locul al treilea în Europa, în ceea ce privește viteza de creștere a ratei de infectare. Epidemiologii avertizează că libertatea noastră de mişcare ar putea fi limitată, țările europene putând impune carantina românilor care ajung pe teritoriul lor. Până ieri, la nivel național, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28 iunie, ora 10 – 29 iunie, ora 10, au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și zece femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, trei decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, un deces la categoria de vârstă 60-69 ani, cinci decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată, ieri, erau 919 persoane. Alte 63.788 de persoane erau în izolare la domiciliu și se aflau sub monitorizare medicală. Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste.

“În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 319 apeluri la numărul unic de urgență 112. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 699 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 312.750 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. Totodată, în data de 28 iunie, 40 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.795 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 2.075 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, doi în Namibia, trei în SUA, șase în Austria, trei în Belgia, șase în Japonia, doi în Indonezia, doi în Elveția, doi în Turcia, doi în Islanda, doi în Belarus și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până ieri, 115 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, nouă în Spania, șapte în Germania, doi în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat. Dintre cetățenii români aflaâi în alte state confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, zece în Franța, șase în Japonia, doi în Indonezia, doi în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Locul 3 în Europa

Profesorul Alexandru Rafila avertizează asupra creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în ultimele săptămâni, România clasându-se pe locul 3 în Europa privind incidența cumulată a noilor cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori. În clasamentul privind incidența cumulată la 100.000 de locuitori, de Spania și Portugalia, fiind urmată de Bulgaria și Serbia, potrivit datelor furnizate de Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România. “Este vorba despre un indicator care este luat în considerare la nivelul Comisiei Europene, care apreciază gravitatea situației într-o țară membră a UE. Acest indicator se numește incidență cumulată și se referă la numărul de cazuri la 100.000 de locuitori înregistrat într-un interval de 14 zile. România se află pe locul 3, după Suedia și Portugalia. O concluzie este că trebuie să facem un efort individual ca să avem un răspuns colectiv”, a declarat Rafila


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “România, pe locul trei în Europa la incidența cazurilor noi de COVID-19

Lasă un răspuns