România, măturată de ploi torenţiale şi vijelii. Probleme și în vestul țării

Duş rece peste România! S-au rupt norii în mai toată ţara şi a plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă. Zeci de drumuri şi gospodării au fost acoperite de ape, iar sute de hectare de culturi agricole au fost inundate. În mai multe oraşe, canalizările n-au făcut faţă debitului mare de apă.

În județul Hunedoara, în Simeria, pompierii au intervenit pentru a îndepărta un  acoperiș căzut pe 3 autoturisme. În Băcia tot pomperii au îndepărtat un copac căzut pe carosabil iar la Spin au scos apa dintr-un beci inundat.

CITEȘTE ȘI: Tragedie în vestul țării: tânăr descoperit înecat într-un lac, după ore de căutări disperate

Un bărbat din Neamţ a fost pur şi simplu luat de viitură şi purtat sute de metri şi a sfârşit înecat. Iar avertizările de vreme severă rămân în vigoare până în această seară, la 23:00.

A fost prăpăd în comuna Gârcina, judeţul Neamţ! Ploaia torenţială a inundat mai toate terenurile agricole din zonă, dar şi mai multe gospodării. De asemenea, debitul pârâului a crescut, iar o persoană a fost luată de viitură. Sătenii au sunat imediat la 112, însă a fost prea târziu pentru bărbat.

În judeţul Vrancea a fost cod roşu de vreme rea, iar oamenii au fost avertizaţi prin mesaje Ro-Alert să rămână în case. Drumul judeţean 205 D a fost înghiţit complet de apă, după ce debitul râului Zăbala a crescut semnificativ. Cum drumul era singura legătură între localităţile Nereju şi Brădăcești, oamenii au improvizat un pod din scânduri de lemn, pentru a putea trece viitura.

Vântul puternic a fost aproape să pună la pâmânt o schelă ridicată pe faţada unei clădiri din municipiul Cluj-Napoca. În cădere, schela a rămas suspendată pe un copac. Pompierii au reuşit să o ridice repede la loc şi să o asigure, pentru că putea cădea pe oamenii aflaţi în trecere prin zonă. În localitatea clujeană Lita, mai multe gospodării au fost măturate de ape. În Bacău, tot din pricina ploilor torenţiale, canalizările nu au mai făcut faţă, iar şoselele s-au transformat în canale navigabile. Oamenii s-au amuzat însă pe seama situaţiei. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în cartierele CFR şi Baraţi, unde traficul a fost complet paralizat, iar apa a depăşit jumătate de metru pe carosabil.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns