România continuă vaccinarea cu AstraZeneca, dar carantinează 4.257 de doze rămase din lotul cu probleme: ABV2856

vaccin astra zeneca 1

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, joi seară, că România va carantina un lot al vaccinului produs de AstraZeneca, suspectat că a determinat la persoane vaccinate apariția unor cheaguri de sânge. Este vorba de 4.257 de doze rămase din lotul cu probleme al vaccinului produs de AstraZeneca, ABV2856, interzis în Italia.

Ca măsură de extremă precauție, s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase din lotul ABV2856 al AstraZeneca, până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, anunță CNCAV, într-un comunicat.

”În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România; 3. Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat”.

CNCAV precizează că România a recepționat prima tranșă de vaccin AstraZeneca, lotul ABV2856, în număr de 81.600 doze, în data de 07.02. ac.

”Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova”, se arată în comunicat.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns