România cere asistență internațională în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, sâmbătă seară, hotărârea numărul 93 prin care se aprobat solicitarea de asistență internațională în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă solicitarea de asistență internațională constând în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Art.2 – Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea șidistribuirea acestora către unitățile sanitare ce acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.

Art.3 – Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Art.4 – Se abilitează Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “România cere asistență internațională în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale

 1. Aici am ajuns din cauza noastra, cetateni si guvernanti.Incetati sa pasati vina de la unii la altii, mortii de la groapa nu ii intoarceti !
  Nu ne-am vaccinat, nu am stat distantati, ne am batut joc de tot.
  Iar guvernantii au actionat incompetent si in total dispret fata de soarta miilor de morti !
  Iar daca acest comentariu nu este postat, desi este politicos si cu un limbaj decent, incep sa ma indoiesc de intentiile acestei publicatii, avind in vedere alte comentarii nepostate.
  Va doresc sanatate si minte.

  1. Bună ziua,
   Vă rugăm să vă revizuiți comentariile nepostate de noi. Cu siguranță, vă veți da seama care a fost motivul.
   Toate bune,
   Redacția

Lasă un răspuns