România a solicitat verificarea etichetelor a trei produse Fanta în toate statele Uniunii Europene

ANPC anunţă controale pe piaţa produselor de post, în perioada următoare

România a solicitat verificarea etichetelor a trei produse Fanta în toate statele Uniunii Europene

România a solicitat verificarea etichetelor a trei produse Fanta în toate statele Uniunii Europene, pentru depistarea practicii comerciale incorecte, a calității diferențiate.

CITEȘTE ȘI: Marea păcăleală cu deducerea lunară de 100 de lei din impozit pentru părinți. Românii rămân de fapt cu 10 lei și multe drumuri de făcut pentru a-i lua

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în aceste produse au fost depistate concentrații foarte diferite dintr-un anumit ingredient, în funcție de statul în care acestea sunt comercializate.

ANPC a menționat că, în cazul în care se va stabili că a fost încălcată legislația la nivel transfrontalier, se va proceda la sancționarea dublului standard.

Acesta implică o amendă contravențională în cuantum de până la 4% din cifra de afaceri a companiei producătoare și distribuitoare.

În replică, potrivit unui comunicat, companiile Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România susțin că oferă transparență totală în privința ingredientelor și a valorilor nutriționale din produsele lor.

Totodată, unele rețete pot fi adaptate din motive legitime, cum ar fi reglementările locale sau preferințele consumatorilor, în conformitate cu legislația în vigoare, se mai arată în comunicatul companiilor citate.

sursa: rador.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *