România a intrat oficial în „zona galbenă” cu COVID-19! Ce presupune această situație fără precedent în țara noastră

harta coronavirus

România este, începând de luni, „zonă galbenă” COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării.

CITEȘTE ȘI: Recomandările medicului timişorean Virgil Musta pentru evitarea îmbolnăvirii cu COVID-19

Zona galbenă în care a intrat țara noastră impune auto-izolarea la domiciliu timp de 14 zile. În această situație  sunt statele cu peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Pe site-ul INSP a fost publicată lista actualizată cu aceste ţări. Ele sunt: Arabia Saudită, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Islanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

Statele care sunt marcate ca „zone roşii” şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză – regiunea Hubei, Italia – întreaga ţară, Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran – întreaga ţară.

În Europa, cele mai afectate țări sunt Italia (peste 59.000 de cazuri și peste 5.400 de decese), Spania (peste 29.000 de cazuri și peste 1.800 de decese), Germania (peste 24.000 de cazuri și 94 decese) și Franța (peste 16.000 de cazuri și peste 600 de decese).

Evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel mondial este disponibilă aici.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns